characters characters

Declaratia Directorului Executiv al UNICEF Catherine M. Russell cu privire la copiii din Ucraina

24 februarie 2022    |   286 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 0 - 3 ani.

declaratie UNICEF despre copiii din Ucraina
NEW YORK, 24 februarie 2022 –
„UNICEF este extrem de ingrijorat de faptul ca intensificarea ostilitatilor in Ucraina reprezinta o amenintare imediata pentru vietile si bunastarea celor 7,5 milioane de copii din aceasta tara. Folosirea armelor grele de-a lungul liniei de contact a deteriorat deja infrastructura esentiala de apa si unitatile de invatamant in ultimele zile. Daca luptele nu inceteaza, zeci de mii de familii ar putea fi stramutate fortat, crescand dramatic nevoile umanitare.


UNICEF actioneaza in estul Ucrainei pentru a extinde programele de salvare a vietilor copiilor. Acest lucru include transportul de apa sigura catre zonele afectate de conflict; prepozitionarea proviziilor medicale, pentru igiena si educatie in situatii de urgenta cat mai aproape de comunitatile din apropierea liniei de contact; si colaborarea cu autoritatile locale pentru a ne asigura ca exista ajutor imediat pentru copiii si familiile aflate in nevoie. Echipele mobile sustinute de UNICEF ofera, de asemenea, ingrijire psihosociala copiilor traumatizati de insecuritatea cronica.

Ultimii opt ani de conflict au provocat daune profunde si de durata copiilor de ambele parti ale liniei de contact. Copiii din Ucraina au nevoie cu disperare de pace, acum. UNICEF reaminteste apelul Secretarului General al Natiunilor Unite pentru o incetare imediata a focului si solicita tuturor partilor sa isi respecte obligatiile internationale de a proteja vietile copiii si sa se asigure ca actorii umanitari pot ajunge in siguranta si rapid la copiii aflati in nevoie. UNICEF solicita, de asemenea, tuturor partilor sa nu atace infrastructura esentiala de care depind copiii - inclusiv sistemele de apa si canalizare, unitatile medicale si scolile”.

*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu