characters characters

De la Youtube la marele ecran!

06 octombrie 2014    |   355 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

Cinema-edu, cel mai mare proiect de educatie cinematografica, destinat liceenilor, va ajunge in lunile octombrie si noiembrie in sase orase din tara: Ploiesti(21-23 octombrie, Club Cinema Twins), Craiova (28-30 octombrie, Biblioteca Judeteana Alexandru si Aristia Aman), Medias (4-6 noiembrie), Targu Mures (11-13 noiembrie, cinema Arta), Iernut (14 noiembrie) si Roman (25-27 noiembrie).


Liceenii iau pauza de la blockbustere si sunt invitati sa urmareasca trei filme de arta, pe marginea carora vor avea oportunitatea sa dezbata impreuna cu invitati speciali. Cinema-edu ii invita sa vada cum e viata in cea mai mare groapa de gunoi din lume, in documentarul „Wasteland” (r. Lucy Walker), ce se petrece intr-un taram imaginar apocaliptic in „Beasts of the Southern Wild” (r. Benh Zeitlin) si cum trece peste problemele de comunicare un adolescent italian in „Io e Te” in regia cunoscutului regizor Bernardo Bertolucci.


Rodica Dominteanu, scenarista si speaker Cinema-edu, considera ca "intr-o perioada determinata de accesul aproape nelimitat la tehnologie, un proiect de educatie cinematografica este esential in dezvoltarea apetitului vizual al liceenilor. Acestia se afla la varsta la care vor sa descopere cat mai mult, la varsta la care gusturile se formeaza. Prin urmare, acum este momentul cel mai potrivit pentru a face cunostinta cu filmele de arta, care, de cele mai multe ori, din lipsa puterii de promovare, nu ajung la ei. In plus, proiectul Cinema-edu isi propune redescoperirea cinematografului ca spatiu social, loc de intalnire si declansator de discutii intre tineri.”


Cinema-edu doreste sa familiarizeze publicul tanar cu filme din patrimoniul mondial, susţinand discuţii si dezbateri pe baza temelor cinematografice abordate. Asociaţia Culturala Macondo organizeaza proiecţiile Cinema-Edu inca din 2010, reusind sa dezvolte primul proiect de educaţie cinematografica din Romania in aceasta maniera. Liceenii Cinema-Edu de azi reprezinta viitorul public de filme europene si independente, cu un vocabular format pentru inţelegerea acestor producţii, ce provoaca spiritul critic si creativ.


De-a lungul celor patru ani, Cinema-edu a organizat evenimente pentru elevii de la 80 de licee din Bucuresti si din tara, iar in lunile octombrie si noiembrie, cu sprijinul Romgaz, va continua proiectul in Ploiesti, Craiova, Medias, Targu Mures, Iernut si Roman. Elevii si profesorii vor putea accesa si ghiduri didactice pentru fiecare film in parte, pentru a putea dezvolta si continua discutiile si in afara salii de cinema.


Pentru mai multe detalii si programari la proiectii, profesorii din liceele aflate in cele sase orase sunt rugati sa ne scrie pe adresa asociatia.macondo@gmail.com.


Mai multe informatii despre filme si despre editiile anterioare ale proiectului Cinema-edu sunt disponibile pe site-ul www.cinema-edu.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu