characters characters

„De ce este somnul important?”

15 mai 2018    |   639 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

somnul bebelusului
Doamna doctor Mihaela Oros ne-a vorbit miercuri, 2 mai, despre tulburarile de somn la copii in cadrul evenimentului Ai grija de somnul copilului tau!- a III a editie”.

“Somnul este o necesitate fiziologica de baza, la fel de importanta precum respiratia si alimentatia.


In timpul somnului se produc numeroase procese care ne ajuta atat la restaurarea si functionarea noastra pentru a doua zi, cat si functionalitatea noastra in ansambru.



In timpul somnului:

  • Se secreta hormonii de crestere
  • Se regleaza imunitatea si temperatura
  • Se regleaza memoria si invatarea
  • Se integreaza functiile sociale.

Lipsa unui somn sanatos si odihnitor se manifesta in timpul noptii prin sforait, somn agitat, treziri frecvente, cosmaruri, transpiratii in timpul noptii, iar in timpul zilei apar somnolenta (copiii adorm in timpul orelor la scoala), cefalee matinala, apetit scazut, tulburari de concentrare si de memorie, iritabilitate, hiperactivitate.


In timp ce dormim, trecem de obicei prin trei faze de somn: stadiile 1, 2, 3 la care se adauga si somnul REM, caracterizat prin miscarea rapida a ochilor. Primele trei etape se mai numesc si somnul de tip non-REM (NREM).


Trecerea progresiva prin aceste etape de somn, de la stadiul 1 si pana la somnul REM formeaza un ciclu de somn, dupa care ciclul se reia. Un ciclu complet de somn la adulti dureaza intre 90 si 110 minute.


In jurul varstei de 6 luni aceste cicluri de somn vor fi de aproximativ 70 minute si se vor concentra in principal pe parcursul noptii. Treptat ciclurile de somn vor fi mai lungi pana vor ajunge la 90-120 minute si se vor repeta de 4-5 ori pe noapte, la fel ca in somnul unui adult sanatos.” a explicat doamna doctor Mihaela Oros.


Dr. Mihaela Oros se numara printre putinii specialisti in somnologie din Romania, disciplina care identifica si trateaza tulburarile de somn ale copiilor si afectiunile pe care le genereaza.


Conferinta a fost organizata de Asociatia MedExperts si Ella Congress&Events.
Multumim pe aceasta cale partenerilor nostri Babylino, care se ingrijeste de confortul bebelusilor nostri in fiecare zi, Carmol Junior, Cavit si BioAleea.

Si nu in ultimul rand, multumim tuturor partenerilor media: Revista Baby, Bebelu.ro, SuntParinte.ro, Revista Slab sau Gras, MamicaActiva.com, Centrul de Parenting, Bebeh.ro, Recreativo, BabySpace, Stilul meu de viata, Mama are blog, Pagina de Psihologie, Romedic, Sipet de Sidef.

Despre Speaker
Doctor in stiinte medicale, medic primar pediatru si specialist pneumolog, cu supraspecializare in somnologia pediatrica si polisomnografie la Cincinnati Children’s Hospital Medical Center din SUA, Dr. Mihaela Oros este coordonatorul Centrului de Somnologie Pediatrica Regina Maria, conducand o echipa multidisciplinara de medici pediatri, pneumologi, ORL-isti, neurologi si psihologi cu experienta in somnologia la copii.

Este membra activa in Societatea Romana de Pediatrie, Societatea Romana de Pneumologie si Societatea Europeana de Pneumologie, membra in Comitetul Director al Sectiunii de Somnologie a Societatii Romane de Pneumologie si din anul 2010 este delegat national al GINA (Global Initiative for Asthma) – forumul la nivel mondial implicat in imbunatatirea ingrijirii pacientilor cu astm.

A fondat Asociatia pentru Tulburarile de Somn la Copii si Adolescenti a carei misiune este educatia si accesul medicilor la informatii valide si de ultima ora; A dezvoltat laboratoare de studiu al somnului la copii.

Dr. Mihaela Oros a initiat prima cercetare in Romania privind prevalenta problemelor respiratorii in timpul somnului la copii si adolescenti. S-a dovedit ca 1 din 10 copii sunt la risc de a dezvolta o tulburare de respiratie in timpul somnului, dintre care forma cea mai severa este apneea obstructiva in somn.

Despre Organizator
MED EXPERTS este o organizatie non-guvernamentala, non-profit, independenta, care isi propune promovarea inovatiei in medicina, informarea si educarea publicului larg in spiritul unui stil de viata sanatos, echilibrat.


in 2017 Med Experts a inceput campania “Arta de a trai frumos si sanatos” care s-a concretizat in numeroase evenimente dedicate oamenilor preocupati de sanatatea lor, a familiei si a colegilor lor.


Peste 1000 de oameni s-au bucurat in 2017 de evenimente si workshopuri aplicate ce promoveaza preventia si un stil de viata sanatos.
http://med-experts.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu