characters characters

De astazi nu se mai pun note in catalog

22 martie 2010    |   473 vizualizări
 

Dupa mai multe runde de negocieri esuate cu guvernantii, sindicalistii din invatamant trec la actiuni de strada. De azi, dascalii nu vor mai trece notele in catalog, iar joi va avea loc un miting in fata Guvernului. Pe 22 aprilie va avea loc un protest national, in care dascalii vor inceta orice activitate


Membrii Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, Federatiei Educatiei Nationale, Federatiei Spiru Haret si Federatiei Alma Mater au trecut la proteste. De azi nu se mai pun note in catalog elevilor iar pe 25 martie Federatia Spiru Haret a primit aprobare sa faca un miting in Piata Victoriei, urmat de un mars spre Ministerul Educatiei, unde cei 2.000 de sindicalisti asteptati sa participe isi vor striga pasurile. In acelasi timp, 80 de sindicalisti vor picheta sediul Ministerului Muncii.

 

In aceeasi zi, in toate scolile din tara nu se vor desfasura activitati de predare, urmand sa fie dezbatut proiectul Legii Educatiei de catre profesorii afiliati celor patru sindicate.


Propunerile profesorilor cu privire la proiectul Legii Educatiei vor fi analizate pe 14 aprilie de catre birourile federatiilor sindicale care vor realiza apoi un material, pe care il vor trimite grupurilor parlamentare.

Potrivit sindicalistilor, daca in urma acestor actiuni problemele profesorilor nu vor fi luate in considerare, nu se va mai incheia situatia scolara a elevilor si se vor crea premizele declansarii unei greve generale in prima decada a lunii iunie.


O  delegatie a celor patru federatii se va adresa Parlamentului European si va cere audiente la comisarul european pentru educatie pentru a prezenta situatia cu care se confrunta sistemul educational in prezent. Toate protestele au ca obiect problemele din Educatie, inclusiv cele legate de drepturile salariale.

 

Calendarul protestelor:

22 martie - nu se trec notele in catalog
25 martie - miting si mars in Capitala
25 martie - nu se fac ore in scoli
22 aprilie - greva generala de o zi
iunie - greva generala pe termen nelimitat

 

Sursa: www.realitatea.net


 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu