characters characters

Dam startul inscrierilor la Shakespeare School Essay Competition – editia #14!

04 februarie 2022    |   864 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Essay Competion Shakespeare School 2022
Daca ai intre 11 si 19 ani, esti pasionat de Limba Engleza, o vorbesti fluent, esti creativ si stapanesti bine arta argumentarii, te asteptam sa-ti demonstrezi priceperea in cadrul Shakespeare School Essay Competition!

Este vorba despre cel mai mare Concurs National de Eseuri in Limba Engleza, cu participare gratuita, organizat anual de Asociatia Shakespeare School pentru Educatie si dedicat elevilor de gimnaziu si liceu din toata tara.

Concursul, aflat la cea de-a 14-a editie, se bucura de o mare popularitate in randul tinerilor pasionati de limba engleza. In anul 2021 am atins un record al inscrierilor: peste 9.500 de eseuri din toate judetele tarii.

Anul acesta, lansam o noua provocare creativitatii!

Tema editiei 2022 este "Education On or Off-line. Which of the two types of study do you prefer?". Asadar, va invitam sa scrieti un eseu in limba engleza de 200-250 de cuvinte, prin care sa ne spuneti care considerati ca sunt avantajele si dezavantajele scolii online versus scoala in format fizic.

Participantii isi pot inscrie eseurile GRATUIT, online, pe SITE-ul competitiei, intr-una dintre cele doua categorii de varsta, 11-14 ani sau 15-19 ani.

Termenul limita de inscriere in concurs este 1 Aprilie 2022.

Concursul ofera celor 30 de finalisti numeroase premii, constand in cursuri de limba engleza la Shakespeare School, inscrieri gratuite la examene Cambridge, carti, rechizite si multe alte surprize.

In plus, toti cei care intra in concursul national de creatie in limba engleza vor primi o diploma de participare, pe care o pot folosi pentru a-si completa portofoliul educational.


Juriul este format din profesorii Shakespeare School, care selecteaza cele mai bune, originale si creative 30 de lucrari. Ierarhia finala a castigatorilor este stabilita in urma unor scurte interviuri online, in limba engleza, cu finalistii.

Diplome si distinctii si pentru profesori, pentru sustinerea si indrumarea oferite participantilor la competitie.

Profesorul cu cei mai multi concurenti inscrisi va primi un “Certificat de Excelenta” din partea Shakespeare School.

Toti profesorii de limba engleza din partea carora se vor inscrie minimum 10 participanti la Shakespeare School Essay Competition 2022, vor primi un “Certificat de Merit”.

Trofeul Excelentei - Judetul cu cel mai mare numar de participanti la competitie va primi Trofeul Shakespeare School Essay Competition.

Anuntarea castigatorilor va avea loc pe data de 8 iunie 2022.

Proiectul isi propune sa stimuleze gandirea creativa, spiritul inovator, originalitatea si sa motiveze tinerii sa-si perfectioneze limba engleza.

“Sunt mandru ca am reusit sa reprezint Prahova, Ploiesti si Colegiul National «Nichita Stanescu» in fruntea clasamentului. Rezultatul obtinut a fost unul care m-a motivat foarte mult si mi-a crescut increderea in mine. A fost o minune si asa cum sunt eu, un om foarte competitiv, pot spune ca sunt dispus sa trec prin acest challenge inca o data si sa mai particip la aceasta competitie in fiecare an in care este organizata. Mi s-a parut foarte interesanta ideea, iar tema eseului a fost motivul principal pentru care am decis sa particip la Shakespeare School Essay Competition”, a declarat Victor Ilie, castigatorul premiului I, categoria 11-14 ani, la editia din 2021 a Concursului.

Mai multe detalii despre tema, regulament si inscriere pe www.shakespeare-school.ro, sectiunea Competitii, sau AICI.

Shakespeare School Essay Competition este un proiect national, cu participare GRATUITA, deschis tuturor tinerilor cu varsta cuprinsa intre 11 si 19 ani (clasele V-VIII si IX-XII). Concursul este organizat de Asociatia Shakespeare School pentru Educatie, in parteneriat cu Shakespeare School, Cambridge Assessment English si 36 de Inspectorate Scolare, si se adreseaza tuturor elevilor din Romania, pasionati de limba engleza si cu real talent la scris.

Organizator: Asociatia Shakespeare School pentru Educatie

Sponsor principal: Shakespeare School

Sponsori: Cambridge Assessment English, Cambridge University Press, British Council, Fischer International, Nestle.

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Itsy Bitsy, Radio Tananana, Radio Trinitas, Radio Sud, Agerpres, Romania Pozitiva, Portal Invatamant, Jurnalul de Afaceri, SfatulParintilor.ro, Edumanager.ro, Stiri pentru Copii, SuntParinte.ro, Mesagerul de Covasna, Gazeta de Sud, Financial Market, Spot Media, Opera Comica pentru Copii, 4Career, KidsNews.ro, Teen Press, Newsar, News Buzau, Modern Dads, Modern Family.

Parteneri educationali: Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si 35 de Inspectorate Scolare Judetene, Romanian Association of Teachers of English, Bucharest English Teachers' Association – BETA, Moldavian Association of Teachers of English, Timisoara English Teachers' Association, Cluj English Teachers' Association, Consiliul Elevilor, Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti.

Asociatia Shakespeare School pentru Educatie, fondata in anul 2011, este o organizatie non-profit ce are ca misiune sprijinirea tinerilor talentati sa isi urmeze pasiunile prin perfectionarea limbii engleze si ajutarea copiilor cu oportunitati reduse sa se dezvolte si sa invete limba engleza.

Concursul Shakespeare School Essay Competition este unul dintre proiectele prin care Asociatia Shakespeare School pentru Educatie isi propune sa stimuleze gandirea creativa si sa motiveze tinerii din intreaga tara sa isi perfectioneze cunostintele de limba engleza. Motto-ul Asociatiei este "Limba engleza deschide oportunitati" pentru ca stapanirea unei limbi de circulatie internationala poate face diferenta in viitorul tinerilor, facilitandu-le accesul spre o educatie de calitate si o cariera de succes.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu