characters characters

Cursurile de muzica influenteaza pozitiv rezultatele scolare ale elevilor

08 iulie 2019    |   1168 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

cursurile de muzica si rezultatele scolare ale copiilor
Copiii si adolescentii care urmeaza cursuri de muzica obtin note mai bune la stiinte, matematica si engleza, sustine un studiu recent publicat. La aceasta concluzie a ajuns o echipa de cercetatori care a studiat peste 112000 de elevi

Citeste si:

Lectiile de muzica ii ajuta pe copii sa invete mai bine la scoala 

Lectiile de muzica accelereaza dezvoltarea creierului copiilor

„Elevii care au invatat sa cante la un instrument muzical in clasele primare si au continuat sa cante pana la liceu, nu doar obtin note mai bune decat colegii lor care nu au o educatie muzicala, ci chiar ii depasesc pe acestia cu un an scolar la limba materna, matematica si in domeniul stiintelor.”, sustin cercetatorii.

Legatura dintre pregatirea muzicala si rezultatele scolare a fost mai puternica pentru elevii care au invatat sa cante la un instrument muzical (spre deosebire de canto, de exemplu). Acest lucru sugereaza ca abilitatile pe care copiii si le formeaza atunci cand invata sa cante la un instrument se transfera si in invatarea scolara.

„A invata sa canti la un instrument muzical si a canta intr-un grup este foarte solicitant. Elevii trebuie sa invete sa citeasca notele muzicale, sa isi desvolte coordonarea ochi-mana-minte, sa isi dezvolte abilitatile de ascultare si de munca in echipa, dar si disciplina de a exersa zilnic. Toate aceste experiente de invatare joaca un rol in cresterea capacitatilor cognitive ale copiilor, in imbunatatirea functiilor executive si a motivatiei de a invata, dar si in cresterea autoeficacitatii.” arata Martin Guhn, co-autor al studiului.

Studiul este important deoarece in general scolile aleg sa reduca resursele dedicate muzicii sau artelor plastice pentru a se concentra pe discipline academica, precum matematica sau stiinta. Insa rezultatele copiilor la aceste materii ar putea fi imbunatatite in mod substantial daca acestia beneficiaza de educatie muzicala.

Sursa: PsychologyToday.com


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu