characters characters

Curs acreditat de educatie financiara pentru cadrele didactice care predau „Educatie sociala"

08 aprilie 2021    |   1222 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 18 ani +.

curs acreditat de educatie financiara pentru cadrele didactice
Ministerul Educatiei si Cercetarii, Banca Nationala a Romaniei, Asociatia Romana a Bancilor, Institutul Bancar Roman, Autoritatea de Supraveghere Financiara si Institutul de Studii Financiare anunta acreditarea singurului curs integral „Educatie economico-financiara pentru profesori". Grupul-tinta al acestui curs este personalul didactic din invatamantul gimnazial care preda disciplina „Educatie sociala" elevilor de clasa a VIII-a. Începand cu anul de studiu 2020-2021, educatia financiara a devenit materie obligatorie pentru elevii clasei a VIII-a, fiind cuprinsa in disciplina „Educatie sociala".

Institutul Bancar Roman (IBR), fondat de Banca Nationala a Romaniei si Asociatia Romana a Bancilor, este furnizorul cursului gratuit acreditat de Ministerul Educatiei si Cercetarii, pe o perioada de 4 ani, prin Ordinul nr. 3.559/2021 privind acreditarea programelor de formare continua.

Institutiile implicate in acest demers national invita personalul didactic din invatamantul gimnazial care preda disciplina „Educatie sociala" elevilor din clasa a VIII-a sa se inscrie la IBR, incepand cu luna aprilie 2021, conform informatiilor afisate pe site-ul institutiei.  În urma absolvirii acestui curs cu o durata de 40 de ore, profesorii vor obtine 10 credite profesionale transferabile. Formatorii cadrelor didactice sunt profesori de economie. Initiativa de formare a fost sustinuta si de Inspectoratul Școlar al Municipiului Bucuresti.

Acest demers institutional public-privat, prin intermediul caruia profesorii sunt formati pentru a preda notiuni de educatie financiara, reprezinta piatra de temelie pentru dobandirea de cunostinte economico-financiare de catre elevii claselor a VIII-a si pentru imbunatatirea comportamentului financiar.

Desfasurarea acestui curs se inscrie in proiectele de educatie financiara derulate de Ministerul Educatiei, Banca Nationala a Romaniei, Ministerul Finantelor, Autoritatea de Supraveghere Financiara si Asociatia Romana a Bancilor, in baza Acordului de colaborare incheiat in anul 2018. Acordul de colaborare prevede realizarea de activitati comune in domeniul educatiei financiare si elaborarea Strategiei Nationale de Educatie Financiara.

Sursa: Edu.ro


*Sursa foto: Freepik.com

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Sunt Parinte
    Sunt Parinte    09.04.2021 - 07:33
    @Hele Rodica: Bună ziua. Pentru a afla mai multe despre înscriere, contactați organizatorii aici: https://www.ibr-rbi.ro/16982/educatie-economico-financiara-pentru-profesori-curs-acreditat-mec/
    Mult succes! :)
  • Fără foto
    HELE RODICA    08.04.2021 - 13:55
    Bună ziua!
    Sunt profesor de religie, Aria curriculară ,,Om și societate”. Am participat și la alte cursuri de Educație financiară și am implementat la clasa la care sunt dirigintă astfel de programe. Și anii anteriori dar și anul acesta am implementat programul internațional de Educație financiară de la Junior Achievement. Am clasa VIII-a și îmi plac foarte mult, aceste programe, prin care pot să-i ajut pe elevii mei. Dacă pot să particip a-și fi încântată. Vă mulțumesc și vă doresc toate cele bune și spor în tot ceea ce faceți.