characters characters

Curiozitatea si succesul scolar

07 mai 2018    |   1395 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

curiozitatea si succesul scolar
Copiii curiosi invata mai bine matematica si cititul. Aceasta este concluzia unui studiu realizat in cadrul Universitatii Michigan, primul care a analizat relatia dintre curiozitate si succesul scolar timpuriu in randul copiilor mici. Cercetarea a aratat si ca pentru copiii din comunitati sarace, curiozitatea este si mai importanta pentru performanta scolara decat pentru copiii din familii avantajate socio-economic.

Citeste si alte articole despre acest subiect:


Cinci beneficii ale curiozitatii


Intrebarea de seara – ritual pentru incurajarea curiozitatii


Succesul scolar depinde de o serie de abilitati socio-emotionale ale copilului, printre care si imaginatia, capacitatea de inventie, perseverenta, atentia si abilitatea de a forma relatii sociale si de a gestiona emotiile. Autocontrolul este de asemenea important pentru succesul scolar al copiilor si este deseori inclus in programele prin care copiii sunt pregatiti pentru scoala. Curiozitatea, descrisa de autori drept bucuria de a descoperi lucruri noi si motivatia de a cauta raspunsuri la intrebari, a fost mai putin in atentia cercetatorilor si specialistilor in educatie.

In cadrul studiului au fost evaluati 6200 de copii prescolari, care au fost urmariti de la nastere pana la varsta la care au intrat la gradinita.

Cercetarea arata ca un nivel ridicat de curiozitate este la fel de important ca autocontrolul in imbunatatirea cititului si abilitatilor matematice, in gradinita. Relatia dintre curiozitatea copilului si succesul scolar nu a depins de genul copilului sau de nivelul autocontrolului.

Rezultatele sugereaza ca un copil cu un nivel scazut al autcontrolului poate fi ajutat sa aiba rezultate scolare mai bune daca ii este incurajata curiozitatea. Pentru copiii din familii sarace, efectul curiozitatii asupra rezultatelor scolare este si mai ridicat.

Cum poti folosi aceste informatii:

  • Evita sa descurajezi curiozitatea copilului. Incurajeaza intrebarile pe care ti le adreseaza, raspunde-i sau cauta impreuna cu el raspunsurile la intrebarile sale.
  • Reinvie-ti propria curiozitate si descopera lucruri noi, pe care nu le stiai pana acum. Vorbeste
  • copilului tau despre acestea.
    Daca esti cadru didactic, incurajeaza curiozitatea elevilor tai prin proiecte speciale, in care copiii sa fie incurajati sa isi adreseze intrebari sau sa caute raspunsuri pe cont propriu.

Sursa: ScienceDaily.com

*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu