characters characters

Studiu. Cum a afectat pandemia sanatatea emotionala a tinerilor

06 aprilie 2021    |   662 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani, 18 ani +.

sanatatea mintala a tinerilor in pandemie
Un studiu recent publicat arata felul in care pandemia a afectat sanatatea mintala a tinerilor, indicand o crestere a depresiei in randul acestora si o scadere a consumului de alcool. Studiul a fost realizat in cadrul Universitatii din Surrey, cu ajutorul a 259 de tineri intervievati inainte de pandemie (septembrie 2019) si in mijlocul primei perioade de izolare (mai-iunie 2020). Participantii au raspuns la intrebari care au masurat nivelul de depresie, anxietate, stare de bine emotionala, consumul de alcool si calitatea somnului.

Citeste si:

Cresterea posttraumatica sau efectele pozitive ale pandemiei Covid-19

Cum ne afecteaza pandemia sanatatea emotionala


Autorii studiului arata ca pandemia a avut un impact semnificativ asupra sanatatii mintale a tinerilor, crescand frecventa simptomelor de depresie si scazand starea de bine emotionala.

Frecventa depresiei in randul participantilor a crescut de la 14.9% in toamna lui 2019 la 34.7% in mai-iunie 2020.

Calitatea somnului nu a scazut la nivel general, dar a existat o corelatie intre simptomele de depresie si calitatea scazuta a somnului in perioada de izolare. De asemenea, cercetarea a indicat o tendinta semnificativa a tinerilor de a adormi si de a se trezi mai tarziu decat in mod normal, tendinta care a fost asociata cu niveluri ridicate de anxietate si cu un procent mai ridicat de tulburari mintale.

Scaderea consumului de alcool in randul tinerilor in perioada de izolare este o observatie pozitiva, indicand ca acestia nu folosesc alcoolul ca strategie de gestionare a stresului sau depresiei.

Dr Simon Evans, lector in neurostiinte in cadrul Universitatii din Surrey declara: „De multi ani, se inregistreaza o crestere a numarului tinerilor cu probleme de sanatate mintala si este ingrijorator sa constatam ca acest numar poate creste si mai mult in urma pandemiei. Sprijinul acordat sanatatii mintale a tinerilor si asigurarea accesului lor la sprijinul de care au nevoie este esential pentru starea lor de bine generala. Pe masura ce restrictiile legate de pandemie continua sa creasca, este important sa luam masuri pentru protejarea sanatatii lor mintale.”.

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu