characters characters

Cuburile de construit si matematica

Cuburile de construit imbunatatesc abilitatile matematice ale copiilor

26 noiembrie 2018    |   1188 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

cuburile de construit si matematica
Joaca semi-organizata cu blocuri de constructie la prescolari poate sa ii ajute pe acestia sa isi imbunatateasca abilitatile matematice si functiile executive, esentiale pentru ca cei mici sa fie pregatiti pentru gradinita. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de cercetatori din cadrul universitatii Purdue.

Citeste si:

Joaca pentru stiinta: care sunt jocurile care dezvolta abilitatile spatiale ale copiilor

Sase feluri in care il ajuti pe copil sa invete matematica


Studiul a demonstrat ca atunci cand copiii folosesc cuburi de constructie pentru a se juca, au abilitati matematice mai bune (stiu sa numere, sa recunoasca forme geometrice si sa foloseasca limbajul matematic), dar au si functii executive mai bune. Functiile executive se refera la mai multe abilitati: acelea de a orienta si concentra atentia, de a retine si de a folosi informatii primite si de a controla impulsurile.

Copiii ai caror parinti aveau un statut educational scazut au beneficiat cel mai mult de pe urma participarii la jocurile cu ajutorul cuburilor de constructie, rezultatul sugerand ca prescolarii din familii cu statut socioeconomic scazut ar avea cel mai mult de castigat de pe urma acestor activitati.

Copiii participanti la studiu aveau varste intre 3 si 5 ani si au participat la sesiuni de joaca de 15-20 minute. Cercetatorii le-au cerut copiilor sa construiasca forme geometrice din ce in ce mai complexe, copiind fotografii ale altor constructii. In acelasi timp, au fost evaluate abilitatile matematice ale copiilor de mai multe ori, observandu-se o crestere a acestora in timp, in urma sesiunilor de joaca.

Autorii atrag atentia ca cele mai bune rezultate asupra abilitatilor matematice ale copiilor se vor obtine daca celor mici li se cere sa reproduca o constructie, deoarece avand un scop complex, copiii isi exerseaza si isi folosesc abilitatile matematice, dar si functiile executive.

Sursa: ScienceDaily.com 


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu