characters characters

Cu elevii violenti la psiholog

04 martie 2010    |   553 vizualizări

Potrivit noului regulament scolar pregatit de autoritatile judetului Timis, copiii cu izbucniri violente la scoala vor fi evaluati psihologic imediat, fara a mai fi nevoie de acordul parintilor.

 

Elevii timisoreni care vor fi violenti in timpul orelor de curs vor fi consiliati psihologic imediat dupa incident, fara sa se mai astepte acordul parintilor.

 

Masura va fi aplicata din anul scolar urmator in toate scolile din judetul Timis si va fi cuprinsa intr-un nou regulament scolar, care va fi finalizat pe 15 martie.

 

„Daca nu sunt de acord, vor trebui sa-si mute copilul”
In prezent, daca un elev e implicat intr-un episod violent in scoala, nu poate fi consiliat de psihologul scolar decat daca parintii vin sa semneze un act prin care isi dau acordul. Adesea, acest lucru nu se intampla imediat.

 

„Inspectoratul Scolar Timis va emite o circulara prin care orice copil care produce dezordine in scoala va urma doua etape - o analiza a cazului sau, dupa care, impreuna cu parintele sau fara, va veni in fata unei comisii specia lizate pe problemele copiilor. Regulamentul prevede existenta preacordului parintilor in clipa cand isi inscriu copiii la scoala. Cei care nu sunt de acord, vor trebui sa-si mute copilul in alt judet”, explica subprefectul Marossy Zoltan.

 

Profesorii sustin ca se impunea o asemenea masura deoarece, potrivit Legii educatiei sau a Copilului, in cazul violentelor in scoala orice decizie trebuie neaparat avizata de parinti.

 

„Din experienta noastra in astfel de cazuri, legislatia in vigoare ne limiteaza pe noi ca dascali, ca directori, psihologi scolari sau diriginti pentru ca pa rintele detine dreptul absolut asupra copilului sau. Oricata nevoie are copilul de consiliere, nici un specialist nu poate face nimic atata vreme cat parintele nu intelege si nu-si da acordul”, afirma Simona Stoia, directorul Liceului „C.D. Loga”, Timisoara.

 


Articol complet: www.evz.ro

 

Ce parere ai despre aceasta masura? Ai fi de acord cu ea daca s-ar aplica si in scoala copilului tau sau in scoala in care predai ca profesor?


 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu