characters characters

Copiii obezi prezinta de la trei ani simptomele unor viitoare afectiuni cardiace

02 martie 2010    |   383 vizualizări

Copiii obezi prezinta inca de la varsta de trei ani semnele unor viitoare afectiuni cardiace, au afirmat cercetatorii americani de la Universitatea North Carolina (UNC), al caror studiu a fost publicat in revista Pediatrics.


Acest studiu, realizat pe un esantion de 16.000 de copii si adolescenti, in varsta de la un an la 17 ani, a aratat faptul ca voluntarii obezi prezentau semnele unor afectiuni cardiace, sub forma unor markeri ai inflamatiei, informeaza bbc.co.uk.


In total, 40% din totalul copiilor obezi cu varste cuprinse intre trei ani si cinci ani prezentau concentratii ridicate de proteina C reactiva (C-reactive protein / CRP). In grupul copiilor cu o greutate normala acest procent a fost de doar 17%.


In total, peste 70% dintre copii aveau o greutate corporala considerata normala, 15% erau supraponderali, 11% erau obezi, iar 3,5% sufereau de obezitate morbida.


In grupul copiilor cu varste mai mari, proportia pacientilor aflati in categoria obezitatii morbide, care prezentau concentratii mari de CRP, era si mai mare.
In intervalul de varsta 15-17 ani, aproximativ 83% dintre copiii cu obezitate morbida prezentau concentratii mari de CRP, comparativ cu 18% in grupul copiilor cu o greutate normala.


Sursa: www.mediafax.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu