characters characters

Copiii au luat rolul magistratilor la Curtea de Apel Bacau

26 octombrie 2009    |   682 vizualizări
 

Pret de citeva ore elevii din clasele a III-a si a IV-a de la Scoala “Ion Creanga”, au ocupat fotoliile in instanta de judecata. Copiii au jucat rolul magistratilor cu ocazia sarbatoririi in Bacau a “Zilei Europene a Justitiei Civile”. Pe 23 octombrie, Curtea de Apel Bacau a sustinut o serie de manifestari de tipul “usilor deschise”.

 

La invitatia magistratilor au raspuns elevii de la Grupul Scolar “Letea” si cei de la Colegiul National “Vasile Alecsandri”. Vizitatorii au avut acces intr-o sala de sedinte si la biblioteca instantei unde le-a fost prezentata aparatura de audiere a martorilor cu identitate protejata, compartimentul “arhiva”, camera de consiliu unde se fac deliberarile, se tin sedintele de practica neunitara si sedintele Adunarilor Generale ale Judecatorilor.

 

“Au fost expuse etapele pe care le parcurge un dosar pina la solutionare, regulile de conduita in instanta, organizarea judiciara, competenta instantei, modalitatea de admitere la Institutul National al Magistraturii si la Scoala Nationala de Grefieri”, a precizat judecator Catalin Serban, presedintele Curtii de Apel Bacau. Printre cei care au deschis usile Curtii de Apel, s-a numarat si un grup de copii de clasa a III-a si a IV-a de la Scoala “Ion Creanga”.

 

A fost simulat un proces penal (furtul unui telefon mobil) in care copiii au avut rolul de judecatori, grefier, procuror, avocati, inculpat, martori cu identitate protejate. “Copiilor li s-a explicat rolul fiecarei categorii in parte si importanta muncii fiecarei profesii” a adaugat Serban. (Ramona IONESCU)


www.ziaruldebacau.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu