characters characters

Consultare publica: Regulamentul Selectiei nationale de bune practici in educatie „Creatori de Educatie”, din cadrul proiectului „Curriculum Relevant, Educatie Deschisa pentru toti

31 martie 2021    |   603 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 18 ani +.

consultare publica regulamentul CRED
Ministerul Educatiei ii invita pe profesori sa consulte actuala forma a regulamentului Selectiei nationale „Creatori de Educatie” si sa transmita - pana la data de 8 aprilie 2021, pe adresa de e-mail contact@educred.ro, propuneri/sugestii de optimizare.

Regulamentul selectiei a fost supus consultarii publice si in anul 2020, acesta suportand modificari si ca urmare a trecerii actului educational in mediul online.

Forma regulamentului ce va rezulta in urma implementarii procesului de consultare publica din perioada 29 martie - 8 aprilie 2021 este cea care va fundamenta organizarea editiei de anul acesta a Selectiei nationale „Creatori de Educatie”.

Asteptam, asadar, in numar cat mai mare si in forme cat mai relevante, sugestiile dumneavoastra, multumindu-va anticipat pentru acestea!

Selectia nationala de bune practici in educatie „Creatori de Educatie” este organizata in cadrul proiectului „Curriculum relevant, educatie deschisa pentru toti” - CRED, cod SMIS 2014+:118327 si are rolul de a informa partile interesate, din sistemul educational si din afara acestuia, cu privire la experientele de succes ale cadrelor didactice din invatamantul primar si gimnazial in aplicarea noului curriculum, a planurilor-cadru si a programelor scolare.

„Creatori de Educatie” este singura competitie dedicata exclusiv cadrelor didactice care folosesc metode si strategii didactice interactive/inovatoare, care aplica in mod creativ programele scolare la nivel primar/gimnazial, care genereaza schimbare/progres scolar la nivelul claselor de elevi cu care lucreaza si care isi adapteaza in mod inventiv demersul didactic la nevoile si interesele elevilor.

Nu in ultimul rand, in contextul trecerii actului educational in online, selectia se adreseaza dascalilor care, in acest ultim an, au dat dovada de flexibilitate, au stiut sa se adapteze, sa reinventeze dinamica actului educational si sa transpuna interactiunea din cadrul cursurilor fata-in-fata in online, prin utilizarea de noi instrumente, metode, mijloace etc.

Pana in prezent, au fost organizate doua editii ale selectiei „Creatori de Educatie” (2019 si 2020).

În anul 2019, pe site-ul special creat au fost inregistrate peste 1.200 de propuneri de modele de bune practici din educatie, au fost validate 284 si, ulterior, au fost premiati 50 de Creatori de Educatie. În luna decembrie 2019, s-a desfasurat prima editie a Conferintei Nationale „Creatori de Educatie”, in cadrul evenimentului avand loc Gala de premiere a castigatorilor selectiei nationale „Creatori de Educatie”, editia 2019.

În 2020, pe creatorideeducatie.ro au fost inregistrate peste 950 de propuneri de bune practici si au fost validate 261. Din cei 50 de Creatori de Educatie - Generatia 2020, 24 au castigat acest titlu cu proiecte educationale desfasurate in perioada in care invatamantul preuniversitar se desfasura 100% online.

***

„Curriculum Relevant, Educatie Deschisa pentru toti” - CRED, cod SMIS 2014+:118327, este un proiect cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020, iar Ministerul Educatiei si Cercetarii este beneficiarul proiectului. Proiectul se implementeaza la nivel national si are 12 parteneri (institutii publice), anume Centrul National de Politici si Evaluare in Educatie, 8 Case ale Corpului Didactic din fiecare regiune de dezvoltare si 3 Inspectorate scolare.

CRED este parte integranta a Strategiei Europa 2020, prin Strategia privind Reducerea Parasirii Timpurii a Școlii.


Sursa: Edu.ro


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu