characters characters

Constanta: Dascalii intra in concediu fara plata

19 noiembrie 2009    |   561 vizualizări
Profesorii au decis ca in luna noiembrie sa nu participe la cursuri timp de patru zile, dar Ministerul Educatiei Nationale le-a dat planul peste cap. Ministerul Educatiei a trimis o nota prin care instiinteaza profesorii ca pot intrerupe programul de lucru doar in perioada vacantei de iarna.

Cu toate astea, Sindicatul Liber al Salariatilor din Invatamantul Preuniversitar Constanta (SLSIP) recomanda dascalilor sa nu lucreze in zilele de 25, 26, 27 si 30 noiembrie si 16, 17 si 18 decembrie. „Aceasta este recomandarea noastra. Cadrele didactice din fiecare scoala vor trebui sa hotarasca. Oricum, nu mai suntem dispusi sa facem compromisuri“, a declarat Mihai Contanu, vicepresedintele SLSIP.

„Noi am decis in consiliul profesoral sa luam liberele in doua transe in aceasta luna, iar celelalte patru zile libere sa le luam in decembrie, in timpul vacantei. Ca urmare a notei Ministerului Educatiei, nu vom mai proceda asa. Colegii mei s-au resemnat deja“, spune profesorul Camelia Ciurescu, directorul Colegiului National Mihai Eminescu din Constanta.

In scolile constantene domina confuzia. „Noi hotaraseram sa luam liberele in zilele de 25, 26, 27 si 30 noiembrie si 2, 3, 4 si 7 decembrie, dar am primit acea nota de la minister, asa ca nu stim ce vom face. Vom reuni consiliul profesoral pentru a decide“, a declarat Alina Codreanu, directorul Liceului George Calinescu din Constanta.

Profesorii de la Liceul Traian decid astazi cand intrerup programul de lucru. „Vom discuta in consiliul profesoral aceasta problema“, a declarat Daniela Boskoff, directorul liceului.

Inspectoratul Scolar Judetean a transmis unitatilor de invatamant ca masurile sa fie aplicate astfel incat sa nu afecteze orarul elevilor.

Sursa: www.adevarul.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu