characters characters

Consiliere gratuita Covid-19

Unde poti suna daca ai nevoie de consiliere in aceasta perioada

30 martie 2020    |   683 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 18 ani +.

consiliere gratuita telefon covid
Izolarea, incertitudinea, lipsa de control si pericolul cu care ne confruntam in aceasta perioada creeaza o situatie cu care nu ne-am mai confruntat pana acum. Stresul este o reactie naturala in acest context. Daca simti nevoia sa vorbesti cu cineva dispus sa asculte si sa nu judece, ai la dispozitie mai multe numere de telefon unde poti gasi consiliere gratuita.

1. Babes Bolyai ofera consiliere gratuita pentru varstnici (persoane peste 65 ani)

consiliere gratuita covid varstnici
Universitatea Babes Bolyai
anunta pe pagina sa de Facebook serviciul de consiliere gratuita pentru persoanele varstnice:

"Clinica universitara de Psihologie Psy-Help4UBB se extinde si spre un grup mai vulnerabil in aceasta perioada. Începând de astazi persoanele vârstnice (65+ de ani) pot sa ne contacteze gratuit la numarul de telefon +0748483256, pentru suport emotional.

Program: in fiecare zi, intre orele 10-16, aprox. 30 de minute/persoana

Ai un bunic sau o bunica, un vecin sau o vecina, un apropiat peste 65 de ani, care se ingrijoreaza, plânge tot mai des din cauza pandemiei COVID-19, creata de noul virus SARS-CoV-2 si vrei sa il/o ajuti? Specialistii Clinicii PsyTech iti sunt alaturi!

Îndruma-i spre noi! Știm ce inseamna suferinta lor si vrem sa ii ajutam!"

2. Asociata Romana de Hipnoza ofera consiliere gratuita pentru cadrele medicale si fortele de ordine

Orice cadru medical sau personal medical, precum si orice cadru militar, politienesc sau comunitar, care are nevoie de ajutor si consiliere sau pur si simplu doreste sa il/o asculte cineva si sa isi poata descarca sufletul, ne poate contacta poate cere ajutor pe pagina: Hipnoza.ro/impreuna/ sau pe adresa de email: contact@hipnoza.ro.

3. Ambasador pentru comunitate – consiliere gratuita pentru parinti, cadre didactice si copii

Specialistii psihologi din cadrul Asociatiei Proacta EDU vor oferi suport personalului didactic pentru comunicarea cu familiile si pentru a identifica situatiile speciale sau de risc in care se pot afla parintii sau elevii. Acestia vor beneficia, de asemenea, de consiliere psihologica. In functie de solicitari, familiile pot primi asistenta sociala, medicala si juridica. In acest sens sunt puse la dispozitie doua linii telefonice la care cei interesati pot apela - 0771.141.767 si 0771.141.750 sau pot scrie specialistilor la adresa de e-mail proactaedu@gmail.com. Toate aceste servicii sunt acordate gratuit, respectand masurile instituite de autoritati in aceasta perioada!

4. Asociatia Dog Assist – consiliere gratuita pentru parintii copiilor cu dizabilitati sau copiilor tipici cu comportamente dificile

dog assist consiliere online gratuita covid
Asociatia Dog Assist
pune la dispozitia parintilor un telefon gratuit unde puteti obtine consiliere din partea specialistilor nostri. Anuntul postat de asociatie arata ca:

In intervalul 13 - 15, va suntem alaturi oferindu-va sprijin in dificultatile cu care va confruntati.

Cui se adreseaza?

  • parintilor / apartinatorilor unor copii cu diferite dizabilitati/ deficiente mentale
  • parintilor / apartinatorilor unor copii tipici care se confrunta cu dificultati in gestionarea relatiei cu acestia sau a anumitor comportamente neplacute
  • proprietarilor de animale care intâmpina dificultati in gestionarea comportamentului patrupedului deoarece da, si animalele pot suferi de stres, anxietate, depresie.

Durata unui apel este de maxim 30 de minute. Ii puteti contacta pe specialistii asociatiei:

1. Alexandra Gecea, psiholog specializat pe copii

Ofera sprijin parintilor in gestionarea timpului petrecut in casa, activitati si jocuri, incurajarea relatiei si comunicarii parinte-copil.

Contact: 0743704292

2. Catalina Zaharia, psiholog si psihoterapeut, specializat pe copii si adulti

Ofera sprijin parintilor in gestionarea propriilor resurse/ emotii pentru a putea gasi solutii cât mai potrivite in aceasta perioada.

Contact: 0742922814

*marti si vineri disponibila in intervalul 17- 20

3. George Mosoia, specialist canin

Ofera sprijin apartinatorilor de animale de companie in gestionarea problemelor comportamentale ale cateilor vostri, gestionarea timpului petrecut in casa, activitati si jocuri, incurajarea relatiei si comunicarii, dezvoltare comportamentala.

Contact: 0743821754

5. DepreHub.ro – consiliere gratuita impotriva anxietatii

DepreHub.ro ofera consiliere gratuita nonstop, la numarul de telefon: 0374.456.420, unde peste 35 de voluntari depreHUB, studenti sau absolventi ai facultatii de psihologie sunt alaturi de tine pentru a te ajuta sa parcurgi incertitudinea contextului COVID-19.

6. Autism Voice Line - Consiliere online gratuita pentru familiile cu copii cu TSA sau tulburari comportamentale

Autism Voice, organizatie care sustine de peste 12 ani cauza copiilor cu autism, ofera parintilor copiilor cu autism sedinte de consiliere online.

Cum functioneaza?

Pentru a stabili o programare, este nevoie sa te conectezi pe skype cu organizatorii, accesand acest link: https://join.skype.com/invite/eev92cZOKI27. Poti solicita o programare de luni pana vineri intre orele 9:00 si 9:30.

La ora 9:30 fiecare persoana inscrisa din ziua respectiva va primi ora de programare pentru sesiunea de consiliere.

7. Fundatia Estuar – consiliere pentru personalul medical, paramedical si sanitar

Linia telefonica 4medicALL este disponibila in fiecare zi de luni pana vineri, intre orele 10:00 și 18:00. In functie de evolutia situatiei și a nevoilor, programul poate fi extins. Membrii personalului medical și sanitar pot primi consiliere la numerele de telefon: 0758 119 314, 0758 119 313, 0758 119 304 sau pe e-mail, la consiliere@estuar.org.


*Sursa foto principala: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu