characters characters

Conferinta de presa Ministrul Educatiei. Numarul tezelor va fi redus. Testele de saliva vor fi disponibile in scoli

01 noiembrie 2021    |   640 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

declaratie de presa Ministrul Educatiei 1 niembrie 2021
Ministrul Educatiei a sustinut azi, 1 noiembrie 2021, o conferinta de presa in care a anuntat cateva masuri legate de functionarea scolilor dupa vacanta fortata care se va incheia pe 8 noiembrie.

Iata principalele declaratii:

Scolile isi vor relua activitatea pe 8 noiembrie, in functie de capacitatea lor de a asigura masuri de siguranta pentru elevi si in functie de evolutia epidemiologica.

Numarul de teze pe care le vor sustine elevii de clasaa VIII-a va fi redus de la trei la doua. Toti elevii din gimnaziua vor sustine doar doua teze. Liceenii vor sustine 3 teze in loc de 4. Mediile se vor incheia cu minim doua note.

Tezele pot fi sustinute incepand cu data de 6 decembrie, cu prezenta fizica. Elevii care nu pot sustine tezele cu prezenta fizica (carantina sau infectare), pot da tezele cand vor reveni la scoala, chiar daca acest moment este in semestrul doi.

Aceste modificari vor fi reglementate oficial la sfarsitul acestei saptamani, pe 5 noiembrie.

In cursul saptamanii viitoare, testele de saliva vor fi disponibile in scolile din Romania. Avand in vedere modalitatea de administrare a testelor, Ministrul Educatiei si-a exprimat increderea ca profesorii si parintii le vor folosi in mod responsabil.

Scolile vor afisa rata de vaccinare in randul cadrelor didactice si al personalului.

303 000 de elevi cu varsta peste 12 ani din Romania sunt vaccinati, reprezentand un procent de 25% din numarul total de elevi. Pe varste, numarul elevilor vaccinati arata astfel:

  • 223 000 elevi peste 16 ani
  • 80 000 elevi intre 12 si 15 ani

Toti elevii si angajatii din invatamant vor avea la dispozitie doua teste de saliva pe saptamana, indiferent de statutul de vaccinare al acestora.


Poti urmari conferinta de presa aici.


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu