characters characters

CONFERINTA DE EDUCATIE TIMPURIE

Tehnologie si dezvoltarea inteligentei matematice (6-8 noiembrie)

31 octombrie 2019    |   1453 vizualizări

Varsta: 0 - 3 ani.

 

 
In perioada 6-8 noiembrie, la Camera de Comert si Industrie a Romaniei, va avea loc cea de-a VI-a editie a Conferintei de Educatie Timpurie. Evenimentul organizat de Fundatia Acorns, prin divizia de training First7 – Parents & Educators Coaching, se adreseaza educatorilor, invatatorilor, psihologilor, pedagogilor, ingrijitorilor si asistentilor medicali din crese, gradinite si scoli, precum si coordonatorilor responsabili cu intocmirea planificarilor pentru activitatile educationale ale copiilor cu varste intre 0 si 10 ani. Accesul este GRATUIT pentru personalul din sistemul public de invatamant prescolar si primar.

 

Tema ”Tehnologie si dezvoltarea inteligentei matematice” va fi abordata pe parcursul celor 3 zile de eveniment de 6 specialisti britanici in educatie timpurie, recunoscuti pentru contributia la performanta unor institutii de invatamant prestigioase, din intreaga lume. Din sesiunile de training, cadrele didactice vor putea intelege mai bine nevoile de educatie ale generatiilor actuale, isi vor putea insusi strategii si seturi de activitati usor de aplicat la clasa, iar abordarea interactiva le va trezi entuziasmul si dorinta de autodepasire, atat pe plan profesional, cat si personal.

 

Cei 6 experti in educatie timpurie prezenti la Conferinta de Educatie Timpurie sunt:


Helen Battelley
este consultant, antrenor, autor si speaker de renume international in domeniul dezvoltarii fizice si miscarii in educatia timpurie si primara. In cadrul conferintei de anul acesta, Helen va prezenta un seminar practic numit Maths Movers - cum sa inspiri invatarea matematicii folosind miscarea.


Martin Bailey
este specialist in educatie prin tehnologie si organizeaza ateliere pentru copii si sesiuni de formare a personalului din invatamant, cu scopul de a „aduce curricula la viata” prin utilizarea inovatiei. In sesiunea sa, va impartasi o gama larga de activitati prin care copiii cu varsta cuprinsa intre 3 si 10 ani pot invata usor concepte legate de tehnologia informatiei si a comunicatiilor.


Anita Curtis
este trainer si planificator calificat in domeniul educatiei timpurii. Energia si pasiunea cu care lucreaza au facut ca sesiunile ei sa fie recunoscute pe plan international. In cadrul Conferintei de Educatie Timpurie, Anita va impartasi un set de idei, strategii  si solutii practice pentru a face matematica magica.


Will Hussey
este unul dintre cel mai bine vanduti autori si vorbitori din domeniul educatiei. Specialistul in educatie considera ca rolul educatorilor este de a stimula aspiratiile copiilor, talentele si pasiunile lor. In cadrul sesiunii de la Bucuresti, Will va incuraja gandirea creativa a educatorilor prin activitati fizice si spirit de aventura, pentru a crea un act educational performant si placut.


Ali McClure
este autor, profesor-instructor, consultant in educatia timpurie, coordonator educational pentru copiii cu nevoi speciale si mama a trei baieti adolescenti. In cadrul Conferintei de Educatie Timpurie, Ali va prezenta conceptul de Sticky Maths - invatarea care se lipeste si va oferi exemple de activitati practice care fac matematica memorabila si semnificativa.


Pamela Mundy 
este consultant, speaker,autor reputat in domeniul educatiei timpurii si colaboreaza in calitate de expert international cu numeroase organizatii internationale. In viziunea acesteia, rolul scolilor este de a le asigura copiilor un mediu fara bariere, iar sesiunea sa va fi concentrata pe dezvoltarea abilitatilor de gandire creativa si pe invatare bazata pe cercetare si testare.

 

Dupa ce editiile anterioare au abordat subiecte precum: educatia pozitiva, inteligenta emotionala sau impactul mediului in procesul educational, prin tema de anul acesta, organizatorii isi propun sa completeze pregatirea cadrelor didactice pentru formarea unor generatii ce vor cunoaste succesul, atat pe plan profesional, cat si personal.

 ”Liderii viitorului au nevoie de o baza timpurie fondata pe o educatie matematica de inalta calitate, provocatoare si accesibila. Pe langa importanta sa in parcursul educational, matematica de baza dezvolta o serie de abilitati necesare rezolvarii problemelor de zi cu zi, precum gandirea logica si orientarea in timp si spatiu. La randul lor, educatorii au nevoie sa asimileze strategii moderne de predare, au nevoie de oportunitati de stimulare a creativitatii in propunerile educationale catre copii. Conferinta de Educatie Timpurie incurajeaza lucrul in echipa, dupa o viziune si o abordare comuna, si dezvolta dorinta de autodepasire.” Valentina Secara, director general Fundatia Acorns si fondatoarea Conferintei de Educatie Timpurie.

 

Anul acesta, pentru prima data, Conferinta de Educatie Timpurie se organizeaza si intr-un oras din afara Bucurestiului, la Suceava, pe 9 noiembrie. Cu sprijinul Casei Corpului Didactic Suceava, al Inspectoratului Scolar Suceava si al Liceului Filadelfia vom oferi training gratuit unui numar de peste 250 de educatori din regiune. Sesiunile vor fi sustinute de Anita Curtis si de Helen Battelley.

 

Despre First7:

FIRST7 Parents & Educators Coaching este primul centru pentru educatie timpurie din Romania dedicat dezvoltarii armonioase a copilului si oferirii sprijinului corespunzator educatorilor, parintilor si celor implicati in procesul de crestere si educare a acestuia, de la nastere si pana la 10 ani.


Prioritatile in activitatea de instruire a educatorilor si a personalului din crese, gradinite si scoli includ utilizarea celor mai bune practici de lucru cu copiii, promovarea descoperirilor recente in domeniu si crearea unui mediu de invatare creativ, stimulant si armonios, care sa inlature barierele culturale si diferentele dintre copii.


Mai multe detalii despre programele de educatie timpurie First7 puteti gasi pe www.first7.ro.

 

Parteneri: Catena, Apa Nova, Amos, Air France KLM, Borsec, Estetiq Solutions, VDM Rental, Avincis, Imagine Art, Optiprint, Camera Luminoasa, Selftrust Academy, Almaj Iordache, Napolact, Bistro Dorobanti, Ofin Consulting, Autonom, Familia Toneli, Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

Partener media principal: Itsy Bitsy

Parteneri media: Tonica, www.didactic.ro, www.suntparinte.ro, www.9vremparinti.ro, www.suntmamica.ro, Senso TV.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu