characters characters

Concursuri si jocuri in parcul Herastrau cu ocazia Zilei Mondiale a Apei

19 martie 2010    |   518 vizualizări

Copiii vor putea participa duminica, in Parcul Herastrau, la concursuri de desene pe asfalt si quiz-uri, jocuri pe tema ciclului apei in natura si a multiplelor folosinte ale sale, organizate de studentii Facultatii de Hidrotehnica din cadrul Universitatii Tehnice de Constructii. Acestia sarbatoresc pe 21 martie Ziua Mondiala a Apei si au pregatit pentru cei mici si un grup de clovni, pirati si zane ale apei, ce ii vor antrena la jocuri pe tema apei. Manifestarea va avea loc in zona Expoflora, intre orele 11 si 15.


Pentru fiecare dintre activitati au fost pregatite premii, iar firmele partenere vor oferi materiale promotionale. Copiii care se remarca prin interesul lor vor primi titlul de “Prieten al apei”.


Cu ajutorul unor postere, studentii vor prezenta drumul parcurs de apa pana la robinet, cum este tratata apa pentru a fi potabila, ce se intampla cu apele uzate, la ce folosesc barajele, cum luptam impotriva inundatiilor si a secetei si cum se modeleaza curgerea apei in laboratoare. Activitatile vor fi moderate cu ajutorul redactorilor si realizatorilor de la Radio Bucuresti, dar si de reprezentantii partenerilor la aceasta manifestare.


La ora 11 vor incepe si proiectiile de filme documentare, ce se vor derula pe toata durata manifestarii. Organizatorii vor realiza interviuri si transmisii in direct la radio Bucuresti, care, impreuna cu Green Report, este partener media al evenimentului.


Ziua Mondiala a Apei este o initiativa ce s-a nascut la conferinta ONU pe teme de mediu de la Rio de Janeiro din 1992. Consiliul General al ONU a desemnat data de 22 aprilie Ziua Mondiala a Apei, ce a inceput sa fie sarbatorita incepand cu anul 1993. Pestru acest an, Programul pentru Mediu al Natiunilor Unite (UNEP) a ales deviza “Apa curata pentru o luma sanatoasa”.


Sursa: www.green-report.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu