characters characters

Concursul National de Matematica Lumina Math acum si pentru clasele a II-a si a III-a!

03 octombrie 2013    |   125011 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.


Odata cu inceperea noului an scolar, s-a dat startul si la inscrierile pentru concursul Lumina Math! Ajuns la cea de-a XVI-a editie, concursul aduce in aceasta toamna doua elemente de noutate: introducerea claselor a II-a si a III-a in competitie, si desfasurarea concursului in doua etape.



Prima etapa a concursului Lumina Math, respectiv faza locala, va avea loc in data de 15 Noiembrie, ora 10 :00, iar cea de-a doua etapa, respectiv faza nationala, in data de 15 Decembrie, ora 14 :00, si se vor desfasura in toate judetele tarii. Subiectele vor consta in 30 de probleme de tip grila pentru clasele II-IV, si 40 de probleme de tip grila pentru clasele V-VIII, cu grade diferite de dificultate fiecare avand 5 variante de raspuns, si un singur raspuns corect.

Inscrierile elevilor in concurs se fac online, pe site-ul oficial al concursului www.luminamath.ro, de catre profesorul coordonator din fiecare scoala. Elevii care doresc sa participe la Lumina Math vor contacta profesorul pentru a fi inscrisi pe site-ul concursului si ii vor achita taxa de inscriere in valoare de 20 Lei ( taxa se achita o singura data, la inscriere).

Premii
In urma primei etape, numai primii 15 % elevi din fiecare judet vor participa la faza nationala, in ordinea punctajului obtinut ; toti elevii vor primi diploma de participare si diploma de merit pentru locurile I, II, III si mentiuni.

In functie de performantele lor la faza nationala, fiecare elev castigator din clasele a II-a, a III-a, a IV-a, a V-a, a VI-a, a VII-a si a VIII-a, va fi recompensat astfel :
Locul I- 100 RON, Locul II – 75 RON, Locul III – 50 RON
Excursie in Turcia in perioada 17 – 20 Aprilie 2013.
Tabara nationala in perioada Iulie-August 2013.
Editia precedenta a concursului Lumina Math, desfasurat in toamna lui 2011, s-a bucurat de un numar record de participanti, numarul elevilor inscrisi, depasind 47 000.

Obiectivul concursului Lumina Math, organizat de Lumina Institutii de Invatamant in colaborare cu Universitatea Europei de Sud-Est Lumina si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, este de a creste randamentul copiilor la matematica, de a evalua elevii claselor a VIII a inainte de Testarea  Nationala, de a ii familiariza cu testul – grila si atmosfera de examen, de a motiva elevii pentru studiul matematicii si de a imbunatatii cooperarea intre scoli si sprijinirea scolilor in vederea aprecierii nivelului de pregatire al elevilor.
Mai multe detalii privind, regulamentul si programa concursului Lumina Math, gasiti accesand site-ul www.luminamath.ro si pe pagina de facebook  www.facebook.com/LuminaMath


*Sursa foto: Pixabay.com 

Comentează:
60 comentarii

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Fără foto
    DUMITRESCU LISA ANA-MARIA    21.11.2015 - 15:34
    Doresc sa intru în concurs acum și nu pot sa intru în posesia subiectelor.
  • Fără foto
    leanca ionela    21.11.2015 - 14:07
    Cand sunt inscrisa
  • Fără foto
    Borcan Daria    21.11.2015 - 12:57
    Vreau sa stiu daca mam inscris.
  • Fără foto
    denisa    19.11.2015 - 12:36
    imi place mult
  • Fără foto
    catuna andreea larisa    17.11.2015 - 13:01
    esti o materie frumoasa
  • Fără foto
    CATUNA ANDREEA LARISA    16.11.2015 - 15:51
    ESTI O MATERIE FRUMOASA
  • Fără foto
    CATUNA ANDREEA LARISA    16.11.2015 - 15:49
    FRFUMOASA ESTE MATERIA
  • Fără foto
    lupu corina    25.10.2015 - 19:14
    imi place sa concurez cu alti copii de aceea imi doresc sa particip
  • Utilizator Anonim
    winter    02.12.2013 - 15:31
    Lumina Math, bani vs copii, AFACERE sau performanta?
    Dupa ce au afisat un regulament creea de dansi, au organizat proba, au afisat rezultatele au schimbat regulamentul. Reactiile parintilor nu sunt luate in seama. "Dialogul" cu cei de la Lumina Math este ca si cum ai vorbi la pereti. L-au inceput prin a fi ironici si au comtinuat cu o tacere de peste cand numarul celor nemultumiti a crescut. O practica a celor de la LUMINA MATH e de a stergere postarile pertinente sau intrebarile punctuale atunci cand acestea nu pot oferi respunsuri legale sau morale. Cum ii explici unui copil de clasa a 2-a sau a 3-a ca desi a avut rezultate foarte bune, i s-a promis o recompensa (stabilita ca regula de aplicare si cuantum de organizatori), va primi de Mos Nicolae emotiile unui baraj (barajul fiind pe 06.12.2013). "Magicienii" de la Lumina Math striga sus si tare ca la aceste categorii de varsta subiectele au fost facile, uitand totusi ca dansii le-au ales.
  • Utilizator Anonim
    oana    19.11.2013 - 07:13
    Sub orice critica si rezolvarile de anul acesta.
    2 raspunsuri gresite la clasa a-II-a? Ce poti sa ii spui copilului depunctat in mod incorect?
    Am sa fac reclamatie la Inspectorat daca va ramane asa. Daca ne-am uni mai multi, macar sa scoata concursurile astea afara din scoli. Isi bat joc de copii si de parintii lor!!
  • Utilizator Anonim
    dragos    25.02.2013 - 15:37
    dragoa marian eu consider ca lumina math este ce mai bun concurs de capacitatea noastra si de inteligenta
  • Utilizator Anonim
    Marius Florea    28.01.2013 - 09:33
    La clasa 2 jud Olt etapa natonala a fost frauda pe fata. Se bifeaza raspunsurile cu creionul fapt ce da posibilitatea supraveghetorilor sa le modifice. Ca sa nu mai spun ca poti afla subiectele inainte de concurs.....
  • Utilizator Anonim
    Corina    15.01.2013 - 10:39
    Sunt parintele unui elev care a participat la acest concurs, care l-a inceput parea foarte serios.
    As avea o intrebare, de ce este trecut pe site -"se vor afisa rezultatele finale dupa rezolvarea contestatiilor". Daca dpdv a trimite fisa elevului inseamna ca a fost rezolvata contestatia, gresiti. Sunt copii de clasa a III care participa, copii carora le e greu sa inteleaga de ce a fost depunctat, doar pentru faptul ca pe brosura nu a ingrosat raspunsul corect, iar calculatorul nu il citeste, si sa aiba acelasi punctaj ca si elevul care chiar nu a stiut. In ce fel sunt rezolvate contestatiile?
    De ce mai treceti pe site aceasta "rubrica - CONTESTATII", atata timp cat nimeni nu da nici un raspuns.
  • Utilizator Anonim
    Matei    06.01.2013 - 09:24
    Si daca nu VREAU sa ma INREGIMENTEZ in FB, cum aflu informatiile despre concurs? De ce ne obligati sa devenim parte a unei retele de manipulare si folosire a datelor noastre personale de catre aceasta "agentie". Dati-ne posibilitatea sa dialogam si in alte retele.
  • Utilizator Anonim
    istrate andra laura    05.01.2013 - 12:36
    ma mir ca doar atati au scris in plus vreau sa stiu rezultatele de la runda a duoa ! DE CEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE?
    daca intreaba cineva ,si o stiti pe, mazere rafaela antonia si ciocoiu tania si eu andra laura istrate adica eu suntem suntem din aceia clasa: SCOALA GIMNAZIALA NR 22 caius iacob cl a 2 a b
  • Utilizator Anonim
    bratosin mathea    26.12.2012 - 12:53
    este educativ concursul
  • Utilizator Anonim
    marian    22.12.2012 - 15:54
    Sunt de acord copiii trebuiesc motivati si nu parintii, de asemenea la o etapa nationala sa fie si logica inclusa. Personal consider la Br.B Cl.IV-a toate intrebarile OK. Mai putin exercitiul 23. Aici enuntul pur si simplu nu se verifica, inseamna ca nu exista raspuns.Atunci inseamna ca se poate jongla oricand legal intre a) nu este raspuns si b )alt raspuns. Partea "buna" este ca putem sa le explicam copiilor mizeriile vietii unde cei care au cutitul pot taia felia cum vor ei si sa demonstreze ca e si corect. Imi aduce aminte de un prof de mate care puncta exercitiile dupa testare, nu inainte. Adica de ex daca la problema 4 pct.c nu raspundea nimeni, atunci pct.c avea 5 puncte, restul totalizau 5. Adica toti trebuia sa ne prezentam la examen orice faceam la partial. Si el considera foarte corect. Adica asta e viata. De curiozitate, unde putem vedea cati au contestat exercitiul 23 si raspunsurile la ele?
  • Utilizator Anonim
    ingrid    22.12.2012 - 07:44
    copilul va fi motivat oricum , indiferent de rezultat! in primul rand sa-si demonstreze lui insasi ca poate trece niste bariere ! nu mai folositi dragi parinti copii drept motivatie ! intr-adevar subiectele au fost mai mult de logica decat de matematica in sine ! dar a fost etapa natioanala e normal sa fie asa! daca va plangeti de pe acum , nu va intrebati ce va fi la olimpiadele natioanle si internationale???
  • Utilizator Anonim
    Adina    19.12.2012 - 12:32
    Să ştiţi că este o bătaie de joc să daţi la clasa a IV-a la problema 14 răspunsul A , Br. B ! Întreb şi aştept lămuriri , la fel ca toţi oamenii nemulţumiţi să-mi daţi lămuriri , vă rog ! Iar eu consider ca toţi profesorii exerciţiile 23 , 25 şi 28 o bătaie de joc !

    Adina
  • Utilizator Anonim
    anonimus    18.12.2012 - 10:21
    îmi pare rău ! Foate grele probleme ! Clasa a VI-a a primit radical ,ceva cam incorect !
Vezi toate comentariile