characters characters

A fost lansat concursul national de desen "Supereroii lui Picurici"

07 octombrie 2019    |   913 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

concurs Supereroii lui Picurici
Ministerul Apelor si Padurilor, in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale, lanseaza luni, 7 octombrie 2019, Concursul national de desen „Supereroii lui Picurici”. Competitia este deschisa tuturor elevilor din invatamantul primar si gimnazial. Vor fi premiate cele mai bune 10 desene realizate de copii, pe temele propuse de organizatori, cat si cele mai active 10 scoli gimnaziale in efortul de educare a celor mici in directia protejarii apelor.

Concursul national de desen se deruleaza in intervalul 7 octombrie 2019 - 31 mai 2020 si include etape succesive de selectie a participantilor, pe doua categorii de varsta:

  • 6-9 ani: elevi ai claselor pregatitoare si ai claselor I-III
  • 10-13 ani: elevi ai claselor IV-VI


Prima etapa se adreseaza scolilor gimnaziale, inscrierea acestora fiind deschisa in intervalul 7 octombrie - 8 noiembrie 2019, in limita a maximum 200 de scoli, dupa principiul primului inscris.


Derularea concursului include mai multe faze de selectie a celor mai talentati copii, publicul fiind invitat de fiecare data sa voteze lucrarile preferate, afisate in Galeria disponibila pe apanoastra.ro/concurs-Supereroii-lui-Picurici.


Fiecare din scolile inscrise in concurs va desemna cate trei participanti pentru fiecare categorie de concurs. Faza locala va reuni 1.200 de lucrari realizate de tot atatia elevi selectionati de profesorii coordonatori. Dintre acestia, pentru participarea in faza finala, vor fi alesi 40 de copii la nivel national, cate 20 pentru fiecare categorie de varsta. Acestia se vor intrece in creativitate, dar si claritate in exprimarea artistica a unei teme relevante pentru protectia apelor, in cadrul probei finale a concursului programata pentru 30 mai 2020, la Bucuresti.


Cei 10 elevi castigatori (cate cinci pentru fiecare categorie), cat si cele 10 cele mai active scoli, vor fi premiate in cadrul festivitatii programate in data de 31 mai 2020. Premiile acordate elevilor constau in laptopuri, tablete, biciclete, participarea in tabere de vara din Romania, materiale pentru camping. Fiecare din cele 10 cele mai active scoli va fi premiata cu un set de echipamente educative IT, constand in laptop, imprimanta, videoproiector si ecran de proiectie.


Detalii privind derularea competitiei si regulamentul concursului sunt disponibile aici. Initiativa face parte din campania nationala de constientizare „APA NOASTRĂ”, lansata la inceputul anului 2019 de Ministerul Apelor si Padurilor, in cadrul proiectului „Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti/CIPN”. Componenta educationala reprezinta o preocupare importanta a campaniei, aceasta incluzand diverse activitati atractive dedicate copiilor, care se vor derula pana la finalul anului 2021.


*Sursa: Edu.ro


Sursa foto: 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu