characters characters

Concluzii: Invatare la un click distanta!

Propus de: SuntParinte.ro   |   02 decembrie 2010    |   2174 vizualizări
Intalnirea “Invatare la un click distanta!”, pe tema Copilul in faca calculatorului. Cum transformi joaca in invatare? a avut loc pe 18 Noiembrie, in cadrul targului Gaudeamus.

Invitatii nostri (Ioana Caciula- psiholog, Ion Cicu- profesor de matematica, doamna Ioana Diaconu- invatatoare, Nina Costea- parinte si blogger si Anca Simona Ciochiu- Product Manager Intuitext) au vorbit despre cum pot parintii sa il ajute pe copil sa invete mai usor.

Daca vrei sa afli mai multe despre aceasta tema, dar nu ai reusit sa ajungi la intalnire, iata un scurt rezumat:

Copilul se plictiseste sa invete sau sa-si faca temele. Cum pot face invatarea mai atractiva acasa pentru copilul meu?
- este bine sa iti dai seama ce sta in spatele plictiselii copilului tau: este vorba de o stare generala, in raport cu toate activitatile sale sau doar in legatura cu scoala? Plictiseala generalizata poate fi un semn al unor tulburari afective.
- invatarea pasiva duce la plictiseala de cele mai multe ori; ajuta-l pe copil sa invete activ, sa se implice in descoperirea materiei.
- produsele educationale pentru copii pot oferi o solutie in acest sens, folosind jocul ca modalitate de invatare.

invatare la un click distantaCopilul nu intelege lectia sau o anumita notiune predata la scoala. Cum il ajut sa inteleaga ?
- doamna invatatoare Ioana Diaconu si domnul profesor Cicu ne-au recomandat ca de fiecare data cand copilul are o nelamurire, sa se adreseze cadrului didactic de la clasa deoarece metodele prin care parintele ii explica o notiune copilului pot fi diferite de cele ale cadrului didactic.
- este bine sa ii ajutam pe copii sa invete in ritmul lor, sa le acordam timp si atentie.
-o alta solutie propusa a fost folosirea produselor educationale care urmeaza programa scolara si metodele de predare folosite in manuale.

 
 
Toti copiii intampina dificultati la anumite materii. Cum il ajuti atunci cand nu ii place o materie sau cand nu reuseste sa o inteleaga?
Nina Costea ne-a povestit despre cum a reusit sa isi convinga fetele ca si geografia este o materie interesanta si utila, profitand de excursiile pe care le-a facut prin tara.
Doamna invatatoare a recomandat parintilor sa isi incurajeze copiii, indiferent de dificultatile pe care le au la o anumita materie. Este important ca parintii sa nu induca celui mic ideea ca  “nu are talent” la o anumita materie. Chiar daca acest lucru este adevarat, este bine ca parintii sa le spuna constant copiilor ca vor reusi sa depaseasca dificultatile la o anumita materie.

invatare la un click distantaCopilul petrece prea mult timp la calculator ( jocuri online, retele sociale). Ce reguli este bine sa impun?
Psihologul Ioana Caciula a oferit cateva recomandari practice parintilor in acest sens:
- timpul petrecut la calculator in fiecare zi trebuie sa fie limitat.
- pe masura ce copilul creste, acest interval de timp este bine sa fie negociat de catre parinte si copil.
- de asemenea, nu este recomandat sa pastrezi calculatorul, in camera copilului, ci intr-un spatiu “neutru”, astfel incat sa te asiguri ca cel mic nu petrece noaptea navigand pe internet sau jucandu-se.

Asteptam in continuare parerile tale despre aceste subiecte.

 

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Utilizator Anonim
    silvestru    18.12.2011 - 19:04
    www.cellnetgalaxy.FunEasyComputer.com
    www.cellnetgalaxy.homepagepays.com
    eleveii nu trebuie lasati in ignoranta ,profesorii de informatica ar trebui sa invete si sa faca la orele de informatica utilizarea calculatorului si al SUPER BROWSER 2012 ,AL DOILEA SITE