characters characters

Competitia de educatie financiara pentru copii FLiPiada

27 martie 2022    |   582 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Flipiada 2022
Cu ocazia Global Money Week – saptamana educatiei financiare, Scoala de Bani si Scoala de Valori lanseaza o noua editie a competitiei de educatie financiara pentru copii – FLiPiada. Competitia este sustinuta de BCR prin programul Scoala de Bani si se adreseaza copiilor cu varste intre 6 si 19 ani. Parintii si profesorii ii pot inscrie pe cei mici in competitie pana pe 7 mai 2022, pentru a castiga premii in valoare totala de peste 70.000 lei.

FLiPiada este un concurs cu tematica financiara, creat cu scopul de a le starni interesul tinerilor participanti prin provocari si exercitii practice de tip simulator pentru a-si testa notiunile de educatie financiara. Cei mici sunt impartiti pe categorii de varsta: detectivi (clasele pregatitoare - clasa a IV-a), exploratori (cls. V - VIII), experti (cls. IX - XII) si trebuie sa parcurga 3 etape de concurs in echipe de cate 4 persoane. Una dintre conditiile de participare la concurs este sa fi participat anterior momentului inscrierii la atelierul gratuit de educatie financiara ”FLiP – Scoala de bani pe roti”.

Pentru gestionarea corecta a resurselor financiare in jocurile de tip simulator si rezolvarea provocarilor, cei mici vor apela la cunostintele dobandite in atelierele de educatie financiara din programul FLiP – Scoala de Bani pe Roti. Cunostintele, precum si curajul si spiritul de lucru in echipa vor fi rasplatite cu FLiPcoins - moneda virtuala a concursului, iar echipele castigatoare vor fi cele care au adunat cele mai multe FLiPcoins in urma participarii la Finala Concursului.

“Concursul Flipiada a fost o experienta frumoasa, captivanta si plina de actiune. Reflectez acum, dupa un an si constat ca vad altfel lucrurile, ca un adult responsabil care a inteles ca banii se castiga greu si se consuma usor. Daca ne gestionam rational bugetul putem sa economisim. Am lucrat in echipa impreuna cu colegii mei, suntem entuziasti, am colaborat responsabil, iar provocarile ne-au energizat pozitiv in drumul spre succes.” Gabriel, 12 ani, castigator FLiPiada 2021

In 2022, premiile FLiPiada se ridica la peste 70.000 de lei si vor fi acordate pentru fiecare categorie de varsta, dupa cum urmeaza:

• Premiul I - in valoare de 3000 lei net / pers. = 12.000 lei/ echipa

• Premiul al II-lea - valoare de 2000 lei/ pers = 8000 lei/ echipa

• Premiul al III - lea - in valoare de 1000 lei/pers.= 4000 lei/echipa


In 2021, in FLiPiada s-au inscris 405 copii, iar 172 dintre acestia au ajuns pana in finala concursului. Cei mai buni 16 mici-experti in educatie financiara au castigat premii in bani.


Regulamentul complet al concursului poate fi consultat aici.


FLiP - Scoala de Bani pe Roti este un proiect realizat de BCR-Scoala de bani si Scoala de Valori si consta in ateliere gratuite de educatie financiara pentru cei mici. Rolul acestora este sa-i introduca pe copii in lumea banilor, intr-un mod cat mai practic, util si distractiv, scopul fiind dezvoltarea unei relatii sanatoase cu banii inca din copilarie. In 2021 au fost organizate peste 800 de ateliere si peste 23.000 de copii au beneficiat de initiere in cunostinte de educatie financiara.


Daca initial atelierele se desfasurau fizic prin intermediul caravanei FLiP, care se plimba prin toata tara, odata cu pandemia, acestea si-au schimbat formatul si s-au mutat in online. In felul acesta pot fi accesate chiar de mai multi copii, din orice colt al Romaniei, iar inscrierile se pot face aici.


Scoala de Bani este un proiect al Bancii Comerciale Romane, lansat in 2016, care a devenit cel mai amplu program de educatie financiara din Romania. Peste 1.000 de angajati ai BCR au devenit, in mod voluntar, profesori de educatie financiara, urmand cursuri specializate, si au reusit sa ofere astfel de cursuri gratuite catre jumatate de milion de romani – copii, tineri si adulti. Cei interesati se pot inscrie la cursuri prin completarea formularului disponibil pe www.scoaladebani.ro, dar si in hub-urile BCR.


Scoala de Valori este o organizatie non-guvernamentala moderna a carei viziune este dezvoltarea prin educatie inovativa a unei societati bazate pe valori. Scoala de Valori isi propune sa schimbe orizontul mental al tinerilor si sa-i ajutam sa-si insuseasca inteligenta valorilor prin programe si ateliere care sa-i ghideze, sa-i consilieze pentru dezvoltarea caracterului si a personalitatii, sa-i indrume in actiuni de civism activ si de coeziune si incluziune sociala.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu