characters characters

Colgate Romania si voluntarii Crucii Rosii Romane invata 100.000 de copii din 14 judete cum sa aiba o igiena orala corecta

26 februarie 2019    |   694 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

Colgate in scoli
Programul Scolar Colgate, parte integranta a initiativei globale Colgate© Bright Smiles, Bright Futures™, va ajunge in perioada martie – iunie 2019 in 14 judete din Romania. Astfel, aproximativ 100.000 de copii din clasele primare vor invata de la voluntarii Crucii Rosii Romane si de la reprezentantii Colgate cum sa aiba grija de sanatatea lor orala.

„Grija pentru sanatatea orala a copiilor este o preocupare constanta pentru Colgate si venim in intampinarea celor mici cu programe educationale prin care sa le oferim sfaturi pentru o igiena orala corecta. Ne dorim sa aducem cat mai multe zambete sanatoase pe chipurile copiilor din intreaga lume si facem acest lucru si in Romania prin Programul Scolar Colgate, care insumeaza mai bine de 25 de ani de educatie pentru sanatate si peste 6 milioane de zambete sanatoase. O dantura frumoasa si sanatoasa este rezultatul obiceiurilor corecte de igiena orala deprinse de la varste fragede, obiceiuri despre care invata in cadrul Programului Scolar Colgate si pe care ii incurajam sa le exerseze in fiecare zi acasa, cu ajutorul parintilor”, a spus Iwona Żaczek, Professional Marketing & Sales Manager, Colgate-Palmolive Central Europe East.

„Ne bucuram sa fim pentru al cincilea an consecutiv alaturi de Colgate in derularea Programului Scolar Colgate. Sanatatea copiilor nostri este mult influentata de stilul de viata. Actiunile facute zi de zi contribuie la dezvoltarea unui comportament ce poate fi greu schimbat, iar educatia are un rol extrem de important. Prin Programul Scolar Colgate, incurajam comportamente corecte de igiena orala in randul copiilor, cu implicarea activa a parintilor, pentru ca cei mici sa aiba un punct de plecare in ceea ce va reprezenta o activitate de rutina in viata acestora”, a declarat Dr. Victoria Mihaescu, Director Programe, Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania.

Programul va avea in acest an doua editii in cadrul carora elevii vor beneficia de lectii educationale pentru o igiena orala corecta. Prima editie din 2019 se va desfasura in perioada 24 martie - 14 iunie si va ajunge in judetele Alba, Arad, Bacau, Braila, Brasov, Galati, Hunedoara, Iasi, Ilfov, Mures, Olt, Salaj, Vaslui si in sectorul 3 din Bucuresti.

In 2018, Programul Scolar Colgate a implinit 25 de ani de la debutul in Romania, perioada in care 6 milioane de elevi au beneficiat de lectii educationale despre igiena orala corecta. Programul se desfasoara din anul 2015 in parteneriat cu Societatea Nationala de Cruce Rosie Romana si cu scoli primare din intreaga tara, cu sprijinul Asociatiei Nationale de Stomatologie Pediatrica din Romania. Prin intermediul programului, copiii invata cum sa aiba grija de sanatatea lor orala prin sfaturi si informatii transmise sub forma de joc cu ajutorul Doctorului Maseluta si echipa sa de Supereroi ai dintilor sanatosi intr-un film educational.

Elevii au ocazia sa exerseze tehnica de periaj sub indrumarea atenta a profesionistilor si invata prin joc pasii pe care trebuie sa ii urmeze zilnic pentru a avea o igiena orala corecta: periajul dintilor timp de doua minute de cel putin doua ori pe zi cu ajutorul unei periute de dinti inlocuita o data la trei luni, vizite periodice la medicul dentist si adoptarea unei diete echilibrate. Lectiile de educatie pentru sanatate orala sunt completate de informatii privind importanta spalarii mainilor, pentru ca cei mici sa fie protejati de afectiunile bacteriene consecutive unei igiene deficitare.

Este important ca elevii sa continue acasa ceea ce invata in Programul Scolar Colgate, de aceea, la finalul fiecarei lectii, copiii primesc un pliant cu sfaturi pentru parinti, produsele de baza pentru ingrijirea dintilor (o periuta de dinti si o pasta de dinti Colgate) si un calendar pentru insemnarea periajului zilnic. Scolile participante in Programul Scolar Colgate primesc produse Protex pentru igiena mainilor.

Mai mult, in 2017, compania a lansat Programul Romania Merita Zambete Colgate dedicat elevilor din clasele 0-IV si desfasurat alaturi de Crucea Rosie Romana, prin care s-au oferit consultatii stomatologice gratuite. Peste 3.200 de copii au participat pana in prezent la cele 3 editii ale programului si au beneficiat de un diagnostic cu recomandari pentru tratament in urma consultatiilor, lectii de igiena orala pentru un zambet sanatos si mostre gratuite de produse de ingrijire orala.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu