characters characters

Cluj: Parintii clujeni vor ca elevii indisciplinati sa fie exmatriculati temporar

11 noiembrie 2009    |   475 vizualizări
Mai multi parinti clujeni intentioneaza sa isi faca la Cluj o filiala a Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti (FNAP) prin intermediul careia problemele locale din invatamant sa fie mai bine reprezentate la nivel national.

In acest sens, initiatorii proiectului s-au intalnit la data de 24 octombrie, la Bucuresti, cu conducerea FNAP, unde subiectul principal de dezbatare a fost pachetul de legi ale educatiei. Acestia spera sa atraga in federatie, la nivelul judetului, cat mai multe scoli clujene, pentru ca problemele cu care se confrunta acestea sa fie mai bine reprezentate la nivel national.

„Vom avea cu sprijinul Inspectoratului Scolar Judetean cateva intalniri zonale de informare prin care speram sa atragem cat mai multe scoli in cadrul filialei”, a declarat Ovidiu Florian, reprezentantul Colegiului National „George Cosbuc” din Cluj.
 
Potrivit acestuia scopul asociatiei va consta in implicarea parintilor in problemele legate de invatamantul clujean. Printre acestea el a enumerat lipsa manualelor pentru minoritati, dar si a disciplinei din scoli. Parintii clujeni vin si cu o solutie pentru solutionarea acestei probleme.

„Una din solutii ar putea fi exmatricularea temporara. E o metoda care functioneaza in strainatate. Cred ca asa ar creste discilpina la clasa”, a adaugat acesta.

Initiatorii proiectului spera ca in prima faza sa atraga in cadrul federatiei peste jumatate din institutiile de invatamant clujene.

Sursa: www.adevarul.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu