characters characters

Cele mai bune filme de la editiile XII si XII ale Festivalului International de film pentru publicul tanar- KINOdiseea online

19 octombrie 2021    |   658 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 18 ani +.

KINOdiseea online
Festivalul international de film pentru publicul tanar - KINOdiseea revine intre 20 si 31 octombrie si cu un program online care cuprinde 13 filme de lungmetraj pentru copii si familie, atat filme bine primite de public la editiile festivalului din 2020 si 2021 dar si lungmetraje romanesti, 5 calupuri de scurtmetraje si o serie de ateliere de actorie cu Lulu Trasnea, animatie stop-motion cu Augustin Pop si storytelling cu Alina Tofan. Filmele si atelierele vor putea fi urmarite pe intreg teritoriul Romaniei, pe site-ul Eventbook.ro, gratuit, in urma inregistrarii unui cont pe platforma de streaming, in limita unui numar de vizualizari. Filmele romanesti din programul KINOdiseea online sunt:

STRAJERII (r. Liviu Marghidan, Romania, 2018,73 minute, recomandare de varsta: AG- audienta generala)

Sinopsis: Aflati in vacanta, in tabara Strajerii, copiii trec printr-o multime de peripetii: invata orientarea, escaladeaza munti, construiesc diguri, spun povesti de groaza la focul de tabara, se indragostesc…

CALATORIA FANTASTICA A MARONEI (r. Anca Damian, Franta, Romania, 2019, 92 minute, recomandare de varsta: AG- audienta generala)

Sinopsis: “Calatoria fantastica a Maronei” este un basm modern despre dragoste neconditionata si sacrificiu. Micuta catelusa, cu nasul in forma de inima, nascuta in urma unei povesti de iubire dintre un dog Argentinian si o metisa atragatoare, lasa urme profunde in vietile stapanilor care, rand pe rand, o primesc in familiile lor.

MERCY STREET (r. Alex Bordeanu, Romania, 2016, 74 minute, recomandare de varsta: AG- audienta generala)

Sinopsis: „Mercy Street” este povestea unui baiat de 10 ani, Lorenz, care descopera un pasaj secret spre o lume secreta sub lumea noastra , care il va duce intr-o mare aventura cu scopul de a salva muzica lumii.

USTUROI (r. Radu Alexandrescu, Romania, 2015, 90 minute, recomandare de varsta: AG- audienta generala)

Sinopsis: Ieremia Ceapa, un baiat rrom dintr-un sat pierdut al Transilvaniei, Romania, se plange celui mai bun prieten, Nicusor, de saracia pe care o indura familia sa si de faptul ca fratele sau vrea sa se casatoreasca cu fiica bogatului Usturoi, dar nu are bani pentru asta. Cei doi fug de la scoala catre marele oras pentru a deveni actori si a-si creea un trai mai bun. Drumul lor este presarat cu aventuri, de la situatii periculoase cu oameni dificili, la o posibila intalnire cu Politia atunci cand incearca sa mearga fara bilet cu trenul, dar in final ajung teferi la Cluj. Din pacate planul lor de a deveni actori se naruie si cei doi sunt trimisi acasa cu masina Politiei. Pe drum afla un secret ce va salva ziua si va facilita casatoria fratelui lui Ieremia cu frumoasa fata a lui Usturoi.

ACASA (r. Radu Ciorniciuc, Romania, 2020, 86 minute, recomandare de varsta: AG- audienta generala)

Sinopsis: Delta Vacaresti, pana cand locul a capatat statutul de zona protejata - Parcul Natural Vacaresti - primul parc natural urban din Romania. Timp de patru ani, regizorul Radu Ciorniciuc a urmarit marea aventura prin care a trecut familia Enache: de la o viata in completa armonie cu natura, la traiul plin de provocari din marea jungla urbana a capitalei. Pe masura ce membrii familiei fac eforturi sa se conformeze regulilor civilizatiei moderne, incercand sa pastreze in acelasi timp legatura cu natura si armonia dintre ei, apar intrebari legate de locul lor in lume si felul in care poate arata viitorul pentru fiecare. Radu Ciorniciuc urmareste cu empatie povestea unei familii care lupta pentru acceptare si propria definitie a libertatii.

Vor mai putea fi vizionate si CALAMITY – COPILARIA MARTHEI JANE CANNARY, marele castigator al competitiei KINOdiseea din 2021, o co-productie francezo-daneza, semnata de Rémi Chayé, laureata a premiului pentru Cea mai buna animatie la European Film Awards 2020 si castigatoare a numeroase premii in festivalurile de film pentru publicul tanar din intreaga lume, filmul caruia i s-a decernat mentiunea juriului, MARTIN SI PADUREA MAGICA, (r. Petr Oukropec, Cehia, Slovacia, Germania, 2021, 80 minute, + 8ani ) dar si filmele BUSTER'S WORLD/ LUMEA LUI BUSTER (r. Martin Miehe-Renard, Danemarca, 2021, 85 minute, + 10 ani ), BIRTA (r. Bragi Thor Hinriksson, Islanda, 2021, 85 minute, +9 ani), BINTI (r. Frederike Migom, Belgia, 2019, 90 minute, +9 ani), JACKIE SI OOPJEN (r. Annamaria van de Mond, Olanda, 2020, 90 minute, +7 ani ), FAUNUTLAND SI MAGIA PIERDUTA (r. Marcus Ovnell, Suedia, 2020, 82 minute, +8 ani) si TRIPLE TROUBLE (r. Marta Karwowska, Polonia, 2020, 86 minute, +8 ani).

Pe durata KINOdiseea – editia online, cei mici vor putea participa la atelierele: Storytelling - Improvizatie si distractie! (trainer - Alina Tofan, 23 octombrie, ora 10:30, recomandare de varsta: 6 - 10 ani, numar maxim de participanti: 15), Storytelling - Harta Emotiilor (trainer - Alina Tofan, 24 octombrie, ora 10:30, recomandare de varsta: 7 - 10 ani, numar maxim de participanti: 15), Actorie (trainer –– Lulu Trasnea, 30, 31 octombrie, ora 10:30, recomandare de varsta: 09 - 12 ani, numar maxim de participanti: 10), Animatie stop-motion (trainer Augustin Pop, 30, 31 octombrie, ora 10:30, recomandare de varsta: 10 - 14 ani, numar maxim de participanti: 10)

Parteneri media: Radio Guerrilla, Music Channel, Itsy Bitsy, AGERPRES, Catavencii, Zile si Nopti, Romania Journal, Click! pentru femei, Spotmedia, IQads, Ziarul Metropolis, Observator Cultural, Liternet, Cinemap, Revista Atelierul, PRwave, IQool, bookblog.ro, 4arte.ro, Goingout.ro, Bucharest-Guide.ro, ProBucuresti.ro, AARC, filme-carti.ro, MovieNews, Qbebe, suntparinte.ro, acasa.ro, Munteanu.

KINOdiseea este organizat de Asociatia Culturala Metropolis, co-finantat de Administratia Fondului Cultural National, membru Europa Cinemas.

„Proiectul nu reprezinta in mod necesar poziţia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitea beneficiarului finatarii.”

Despre KINOdiseea

KINOdiseea este cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrala si Sud-Est. Festivalul este membru al ECFA - European Children's Film Association. in cele 12 editii precedente, festivalul a inregistrat peste 130.000 de participanti, la Bucuresti si in alte orase din tara.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu