characters characters

Cea de-a XIV-a editie a Festivalului de film pentru publicul tanar KINOdiseea si-a desemnat castigatorii

20 septembrie 2022    |   331 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

KINOdiseea 2022
Cea de-a XI-a editie a Festivalului international de film pentru publicul tanar a avut loc la Bucuresti intre 14 si 18 septembrie, la Cinema Gloria, in curtea Cinema Muzeul taranului si la Prajitoria Buimac (str. Icoanei nr. 23). Pe langa competitiile de scurtmetraj si de lungmetraj si proiectiile speciale de filme pentru toata familia, KINOdiseea a adus publicului spectacole pe picioroange, de magie, de pantomima si de jonglerii si ateliere variate pentru cei mici. KINOdiseea va poposi mai departe la Tulcea, intre 22 – 25 septembrie.

Gala de inchidere a festivalului a avut loc pe 18 septembrie, la Cinema Gloria, dupa cinci zile pline, dedicate celor mai bune filme pentru copii si adolescenti. Marii castigatori ai acestei editii au fost desemnati de juriul format din actorii Sabrina Iaschievici, Ionut Visan si Radu Moldovan (scurtmetraj) si actorii Ion Bechet, Ada Condeescu si Sabrina Iaschievici (lungmetraj).

Filmul castigator al competitiei de lungmetraj este PRINTESA DRAGON / DRAGON PRINCESSE (R: Jean-Jacques Denis & Anthony Roux, animatie, 2021, 1h 10m., Franta). Sinopsis : Bristle este o fetita crescuta de dragoni. Dar, cand tatal ei trebuie sa ii dea lui Sorgerog al doilea cel mai valoros lucru pentru el, el o ofera pe Bristle. Acest lucru o impinge la disperare si o obliga sa fuga din pestera familiei. Bristle porneste apoi intr-o calatorie de descoperire in lumea oamenilor. Printre acestia, ea invata ce inseamna prietenia, solidaritatea si lacomia care pare sa le manance inimile.

Premii: Cel mai bun film - Anima - Brussels Animation Film Festival 2022, nominalizat la Cel mai bun film - Children KinoFest 2022, nominalizat la Cel mai bun film de animatie - Lumiere Awards, Franta 2022.

Scurtmetrajele castigatoare pentru fiecare categorie de varsta sunt:

3 - 6 ani - URSA - The song of the Northern Lights (regia Natalia Malykhina, Norvegia, 2021)

6 - 9 ani - MY NAME IS FEAR (regia Eliza Płocieniak-Alvarez, Germania, 2021)

9 - 12 ani - THE MOST BORING GRANNY IN THE WHOLE WORLD (regia Damaris Zielke, Germania, 2021)

12 - 15 ani - WHEELS ON THE BUS (regia Surya Shahi, Nepal, 2021)

15 - 18 ani - THE SAUSAGE RUN (regia Thomas Stellmach, Germania, 2022)

Mai multe detalii despre filmele care vor putea fi vazute la Tulcea si programul festivalului vor fi curand disponibile pe site-ul http://www.kinodiseea.ro/ si pe www.facebook.com/kinodiseea.

KINOdiseea este organizat de Asociatia Culturala Metropolis, proiect finantat de Primaria Sectorului 3, prin fonduri nerambursabile de la bugetul local, cofinantat de Centrul National al Cinematografiei si membru in reteaua Europa Cinemas.

Parteneri: Epson, Asociatia Environ.

Parteneri media: Radio Guerrilla, Itsy Bitsy, AGERPRES, Zile si Nopti, IQads, Spotmedia, Carturesti, Observator Cultural, Liternet, Cinemap, AARC, Cinefan, MovieNews, filme-carti.ro, PRwave, Goingout.ro, Bucharest-Guide.ro, ProBucuresti.ro, Catchy, acasa.ro, Qbebe, Gokid, suntparinte.ro, Munteanu, SMARK.

Despre KINOdiseea

KINOdiseea este cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrala si Sud-Est. Festivalul este membru al ECFA - European Children's Film Association. in cele 13 editii precedente, festivalul a inregistrat peste 150.000 de participanti, la Bucuresti si in alte orase din tara.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu