characters characters

Cea de-a XI-a editie a Festivalului de film pentru publicul tanar KINOdiseea si-a desemnat castigatorii

18 noiembrie 2019    |   283 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Kinodiseea 2019Cea de-a XI-a editie a Festivalului international de film pentru publicul tanar a avut loc la Bucuresti, intre 8 si 13 noiembrie, la Cinema Gloria, Cinema Eforie, Teatrul Apollo 111, Happy Cinema si Muzeul Antipa – Sala Multimedia iar in prezent se desfasoara la Teatrul Jean Bart, din Tulcea. La proiectiile de la Bucuresti, festivalul a atras un public de 8.000 de persoane.

Gala de inchidere a festivalului a avut loc pe 13 noiembrie, la Cinema Eforie, dupa sase zile pline, dedicate celor mai bune filme pentru copii si adolescenti. Marii castigatori ai acestei editii, desemnati de juriul format din actorii Olimpia Melinte, Crina Semciuc si Cristian Popa, la gala de inchidere au fost:

"A First Farewell", debutul regizoral al Linei Wang - Cel mai bun film din Competitia Kinodiseea Junior, “pentru semnalul de alarma pe care il trage privind contextul social-politic in care traim, pentru ca educatia are un rol esential in dezvoltarea unei societati si pentru forta emotiilor transmise.”

"My Extraordinary Summer with Tess", debutul in lungmetraj al regizorului olandez Steven Wouterlood - Mentiune Speciala pentru filmul care a provocat cel mai mult juriul “sa isi aminteasca de marile descoperiri ale copilariei, de la prima iubire, la prima dezamagire. Un film fascinant despre libertate, singuratate si curaj care se impletesc cu prietenia adevarata.”

Juriul format din adolescentii Radu Strimbeanu, elev in clasa a XI-a la Colegiul Național Basarab, Daria Vasile și Ilie Mitulescu, elevi in clasa a XI-a la Colegiul Național Mihai Viteazul a desemnat filmul "Giant Little Ones" drept Cel mai bun film din Competitia Kinodiseea Youth 15 +.

Filmul cel mai votat de catre publicul care a umplut salile la aceasta editie KINOdiseea este "Rocca changes the world", filmul german regizat de Katja Bernath - Premiul Publicului.

Filmele castigatoare, in urma votului publicului, din cele 5 competitii de scurtmetraje, sunt:

Categoria 3 - 6 ani – Hello World, regia Catharina Potgieter, Africa de Sud.

Categoria 6 - 9 ani – Superbot, Tiffany Compiano.

Categoria 9 - 12 ani – The concrete jungle, regia Marie Urbánková, Cehia.

Categoria 12 - 15 ani – Cum sa iubesti, regia Alexandru Acsinte, Romania.

Categoria 15 - 18 ani – Irony, regia Radheya Jegatheva, Australia.


Parteneri media:
Digi Life, Digi World, Digi Animal World, Music Channel, Europa FM, Itsy Bitsy, Radio Romania Cultural, Adevarul, Agerpres, Ziare.com, Click pentru femei, Catchy, eva.ro, acasa.ro, Zile si Nopti, Romania Journal, Iqads, PRwave, Iqool, Romania Pozitiva, Cinemap, MovieNews, Blog de Cinema, AARC, Cinefan, suntparinte.ro, copilul.ro, clopotel.ro, Gokid, urban.ro, Feeder, Goingout, Pro Bucuresti, Bucharest Guide, inoras.ro, Cotofana Urbana, bucuresteni.ro.


KINOdiseea este organizat de Asociatia Culturala Metropolis, co-finantat de Administratiei Fondului Cultural National, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si al Uniunii Cineastilor din Romania. Proiect cultural finantat de Primaria Sectorului 3, realizat in parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului Bucuresti.


Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.


Despre KINOdiseea

KINOdiseea este cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrala si Sud-Est. Festivalul este membru al ECFA - European Children's Film Association. In cele 11 editii, festivalul a avut peste 120.000 de participanti.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu