characters characters

Cat de importanta este experienta profesionala pentru cadrele didactice

07 februarie 2019    |   1786 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

experienta si eficienta cadrelor didactice
Te-ai intrebat vreodata daca este mai bine pentru copilul tau sa aiba o invatatoare tanara sau mai degraba o invatatoare cu experienta? Cat de importanta este experienta profesionala cand vine vorba de eficienta cadrelor didactice?

In SUA, se spune ca profesorii isi imbunatatesc performanta in primii trei ani de munca, apoi rezultatelor lor ating un plafon (nici nu mai cresc, dar nici nu mai scad).

Cercetari mai noi arata insa ca performanta cadrelor didactice se poate imbunatati semnificativ in primii zece ani de cariera.

In plus, cu cat un cadru didactic are mai multa experienta, cu atat influenta sa asupra elevilor va fi mai mare. Unele studii arata ca exista o corelatie directa intre anii de experienta la clasa a cadrelor didactice si rata de absenteism a elevilor.

Un studiu recent a incercat sa descopere prin trei metode statistice diferite felul in care evolueaza eficienta cadrelor didactice in timp.Rezultatele au aratat ca intr-adevar, cele mai mari progrese au fost inregistrate in primii trei ani de experienta profesionala, insa intre al zecelea si al treizecilea an de experienta, profesorii isi cresc capacitatea de a influenta pozitiv rezultatele scolare ale elevilor cu 40%. Aceasta imbunatatire a fost observata in special la matematica.

Alte studii arata ca acei profesori cu mai multi ani de experienta isi influenteaza in mod pozitiv elevii din mai multe puncte de vedere. Acestia au mai putine absente la scoala, petrec mai mult timp citind acasa, obtin rezultate mai bune la teste si au mai putine probleme comportamentale.

Aceste rezultate nu sugereaza ca un profesor novice nu este un profesor bun, ci doar incearca sa arate felul in care performanta cadrelor didactice evolueaza in timp.

Sursa: EdWeek.org 


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu