characters characters

Cat de fericiti sunt copiii? Cum evalueaza parintii fericirea copiilor

Parintii sunt influentati de propria fericire cand evalueaza fericirea copiilor

18 august 2015    |   643 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

copii fericiti la picnic
Tu stii cat de fericit este copilul tau? Estimarile pe care le fac parintii cu privire la fericirea copiilor difera semnificativ de estimarile copiilor, este concluzia unui studiu publicat de Universitatea din Plymouth.

Parintii ai caror copii au 10-11 ani tin sa supraestimeze fericirea copiilor, in timp ce parintii care au copii cu varsta intre 15-16 ani tind sa o subestimeze.

Rezultatele au fost explicate de catre autori prin tendinta parintilor de a se baza prea mult pe propriile sentimente cand evalueaza fericirea familiei ca intreg.

Acest studiu este important fiindca ofera informatii nu doar despre ce inteleg prin stare de bine parintii si copiiii, ci si despre cum poate fi imbunatatita relatia dintre copii si parinti.

In total au fost intervievati 357 de copii si adolescenti impreuna cu parintii lor, iar nivelul lor de fericire a fost masurat pe baza unor chestionare. Se pare ca atat copiii, cat si adolescentii au nivele similare de fericire, in timp ce parintii considera ca nivelul de fericire al copiilor scade din copilarie si pana in perioada adolescentei.

„A fi incapabil sa evaluezi fericirea copilului tau poate duce la neintelegeri intre parinte si copil/adolescent, ceea ce poate sa afecteze negativ relatia dintre ei.”, sustine dr. Lopez Perez, unul dintre cercetatori.

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/irak2010/4849656520/

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu