characters characters

Castigatorii selectiei nationale de bune practici in invatamantul primar si gimnazial, „Creatori de Educatie” (editia 2019)

11 septembrie 2019    |   429 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

castigatori creatori in educatie 2019
Ieri, 10 septembrie, au fost desemnati castigatorii selectiei nationale de bune practici in educatie, nivelurile primar si gimnazial -„Creatori de educatie”, editia 2019.

Prin derularea acestei selectii nationale, ne-am propus sa descoperim si sa promovam acei invatatori si profesori care au o contributie remarcabila in cresterea atractivitatii scolii, insuflandu-le elevilor bucuria de a invata, de a intelege si descoperi lumea in traim.

„Creatori de educatie” reprezinta, totodata, o campanie de constientizare cu privire la prestigiul acestei vocatii si importanta creativitatii dascalilor, calitate reflectata ulterior in rezultatele fiecarui copil, in viitorul educatiei si al societatii romanesti.

Avand in vedere prioritatile Ministerului Educatiei Nationale, precum si obiectivele proiectului „Curriculum relevant, educatie deschisa pentru toti - CRED”, sunt considerate realizatori de bune practici in educatie cadrele didactice care:

  • aplica in mod creativ si inovativ programele scolare la nivel primar/gimnazial si care genereaza progres scolar la nivelul claselor de elevi cu care lucreaza;
  • folosesc metode si strategii didactice interactive/inovative pentru a crea un context de dezvoltare a competentelor-cheie;
  • adapteaza demersul didactic creativ la nevoile si interesele elevilor, personalizand predarea, astfel incat fiecare copil sa isi poata atinge si valorifica propriul potential;
  • utilizeaza eficient/genereaza resurse educationale deschise;
  • faciliteaza accesul la educatie pentru copii din medii defavorizate prin crearea unui mediu scolar incluziv si care reusesc sa reduca riscul de esec scolar.

Toate propunerile validate pentru selectia nationala au fost incarcate pe platforma creatorideeducatie.ro, unde va invitam sa vizualizati detalii despre activitatea inovatoare a cadrului didactic propus ca model de bune practici, precum si testimoniale si materiale de suport.

Castigatorii au fost desemnati in urma unei proceduri de selectie, derulata in perioada 13 iulie - 9 septembrie 2019, care a presupus urmatoarele demersuri:

  • votarea online a bunelor practici de catre publicul interesat pe site-ul creatorideeducatie.ro, pentru acordarea celor 10 premii speciale;
  • evaluarea tehnica a propunerilor de catre comisia de evaluare, prin utilizarea unor grile specifice pentru toti participantii si in baza intregului dosar de candidatura transmis de catre candidati - pentru acordarea celor 40 premii stabilite de comisia tehnica.

Lista finala a castigatorilor s-a stabilit tinand cont de faptul ca unui candidat nu i se poate acorda decat un singur premiu.

Castigatorii vor fi recompensati de catre Ministerul Educatiei Nationale, in cadrul unei gale de premiere, dar si promovati public, astfel incat educatia de calitate sa beneficieze de cat mai multe repere.

Lista celor 50 de Creatori de educatie castigatori ai primei editii a concursului poate fi consultata atasat si pe site-urile creatorideeducatie.ro & educred.ro.

Sursa: Edu.ro


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu