characters characters

Castigatorii Bursei de cititor Nemira, editia a II-a

10 decembrie 2018    |   1038 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Bursa de cititor Nemira castigatori
Editura Nemira sprijina tinerii pasionati de literatura si anunta cei cinci beneficiari ai Bursei de cititor, editia a II-a

Marius Andrei Beleuz, Colegiul National „Mihai Viteazul”, Ploiesti

Fragment din eseu:

- Carte! Ce este „carte”? Cine esti si unde ma aflu?
- Sunt intelepciune, stapana lumii cartilor. Aici folosim cartile pentru a ne crea spiritul si a ne hrani. Fiecare carte emana energie, iar noi, citind cartea, absorbim acea energie si astfel evoluam. Cartea aceasta are multa energie! E a ta?
- Nnn ... nu, se balbai el. Eu nu stiu sa citesc.
- Dar eu te pot invata. Vino cu mine!


Emilia Ciobanu, Colegiul National „NichitaStanescu”, Ploiesti

Fragment din eseu:

In Universul meu, Soarele este reprezentat de mintile scriitorilor, planetele de genuri de carti si satelitii de cartile favorite. Stelele sunt deznodaminte citite deja sau necitite inca, iar meteoritii sunt reprezentati de cartile care imi demonteaza toate convingerile si care ma determina sa reconsider totul. Gaurile negre sunt noptile in care nu am putut dormi, pentru ca n-am putut lasa o carte din mana pana cand nu am terminat-o. Pamantul este cel mai populat gen de carti, pentru ca este preferatul meu. Pe acesta sunt tari si orase pe care le ador si le slavesc, orase pe care nu le-am vizitat si orase in stare de asediu. Iar toate astea sunt tinute adunate laolalta, strans legate intre ele, de catre materia neagra reprezentata de imaginatie.

Elena Cirneleaga, Colegiul National „Unirea”, Focsani

Fragment din eseu:

Am tot calatorit prin imaginatie, prin lumi mari si mici, reale si nu prea, care nu ma lasau nici dupa luni intregi sa le aflu toate strazile laturalnice si prin care ma pierdeam de cum puneam piciorul acolo, dar si prin altele pe care as fi vrut sa le fi uitat. Deseori, fara vreun ghid turistic sau vreun cuvant inainte plecam la drum si totusi, ma simteam ca acasa oriunde as fi ajuns. N-am tinut cont de cum ajungeam acolo sau de cati altii au fost inaintea mea.

Teodora Lovin, Colegiul Dobrogean „Spiru Haret” Tulcea

Fragment din eseu:

Citim si pornim cu fiecare pagina catre un univers care se deschide in fata noastra. Plecam la drum cu parti-pris-uri, cu prejudecati, si iesim dezgoliti si innoiti, schimbati in esenta, pe o poarta aflata la capatul lui. Calatorim aruncandu-ne printr-un act voit si gratuit pe piscul gloriei spirituale, ne proiectam pe culmea lumii si de acolo privim in jos, catre fiecare poveste care ni se prezinta, catre fiecare personaj care se arata. Un deus ex-machina devine cartea cand incepe sa ne ghideze pas cu pas, o dublare a constiintei si o devoalare a simturilor care brusc se ascut si devin receptive la orice semn care sa indice directia.

Serban Dumitru Suciu, Colegiul National “Octavian Goga”, Sibiu

Fragment din eseu:

Trenul Regional 2109 „Imaginatia” cu statiile Copilarie, Inceputuri Noi, Adolescenta pleaca in urmatoarele momente din gara Nemira. V-ati cumparat bilet? Calatoria e gratuita oricum, dar ca formalitate macar. V-ati imbarcat? Trenul pleaca, asa ca scoateti-va batista alba si scuturati-o frenetic, luati-va ramas bun de la tot ce inseamna profan pentru ca urmeaza sa trecem in sfera sacrului.

Statutul de bursier aduce fiecarui beneficiar carti publicate de Editura Nemira pentru tot restul vietii - titluri din colectiile SF&Fantasy, Young Adult, Babel, Yorick, Istoria, Suspans, n’autor, Vorpal.

Bursa de cititor Nemira este un proiect concurs care raspunde nevoii sociale de a educa prin lectura, de a promova cultura scrisa si obisnuinta de a citi de placere.

Consumul de cultura scrisa in randul copiilor, tinerilor si apoi adultilor este esential pentru a forma persoane care inteleg spiritul diversitatii vietii, societatii si artei.

Cea de-a doua editie a proiectului Bursa de cititor Nemira a avut loc in perioada 8 octombrie - 13 decembrie.

Pentru inscrierea in concurs, participantii au trimis un eseu cu tema: Citim si calatorim prin imaginatie. Au fost centralizate 286 de aplicatii, dintre care 223 au respectat toate prevederile regulamentului. Jurizarea a fost facuta de reprezentanti ai editurii Nemira.

Prin Bursele de cititor Nemira ne dorim sa sprijinim acei tineri care sunt pasionati de literatura si in acelasi timp sa incurajam cat mai multi adolescenti sa citeasca de placere. Pentru ca noi credem ca lectura si educatia sunt intotdeauna primii pasi catre o lume mai buna. Ana Nicolau, Director general Nemira

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu