characters characters

Cand corpul spune nu: costul stresului ascuns

Cartea celebrului dr. Gabor Maté apare la Curtea Veche pe 10 octombrie

06 octombrie 2021    |   763 vizualizări

Varsta: 18 ani +.

Cand corpul spune nu Gabor Mate
Poate o persoana sa moara, la propriu, de singuratate? Care e legatura dintre abilitatea de a ne exprima emotiile si boala Alzheimer? Exista o „personalitate canceroasa”? Cu siguranta una dintre cele mai asteptate carti ale toamnei, bestseller-ul renumitului medic si cercetator Gabor Maté, „Cand corpul spune nu”, poate fi rezervata în precomanda pe site-ul Curtea Veche Publishing.

Toti cei care achizitioneaza cartea de pe curteaveche.ro pana pe 10 octombrie 2021 intra în tombola pentru un curs online cu Gabor Maté despre introspectia bazata pe compasiune. La concurs vor participa toti cei care au comandat deja cartea.

„Cand corpul spune nu. Costul stresului ascuns” este un studiu aprofundat, revelator, plin de informatii utile despre stres si influenta lui asupra sanatatii noastre psihice si fizice. Cartea include principii de prevenire si vindecare a bolilor cauzate de stres.

Dupa cateva decenii de cariera medicala de exceptie, în care a urmarit legatura dintre stres si boala, Gabor Maté a strans laolalta povestile pacientilor sai, le-a confruntat cu cele mai recente studii clinice si a dezvaluit consecintele imediate, deseori ignorate, ale stresului de zi cu zi. Autorul discuta despre somatizare în cazul unor boli precum artrita, cancerul, diabetul, bolile cardiovasculare, sindromul de colon iritabil si scleroza multipla. Printre studiile de caz si povestile prezentate de Dr. Maté se numara si cele ale unor persoane celebre, precum: Lou Gehrig (scleroza laterala amiotrofica), Betty Ford (cancer la san), Ronald Reagan (Alzheimer), Gilda Radner (cancer ovarian), Lance Armstrong (cancer testicular).

Aceasta carte este un semnal de alarma si o pledoarie pentru medicina biopsihosociala, una dintre cele mai bune cai prin care ne putem elibera de aceasta cumplita afectiune a epocii noastre. Asa cum îl descrie publicatia canadiana The Globe and Mail „atunci cand observa si scrie despre suferinta umana, inclusiv a sa, Maté este plin de compasiune si, de aceea, convingator.”

GABOR MATÉ (n. 1944) este un cunoscut medic canadian de origine maghiara, specialist în domeniul îngrijirii paliative. Cercetarile sale vizeaza în special traumele din copilarie, dependenta de alcool sau droguri si stresul. Printre cele mai cunoscute proiecte ale sale se numara rubrica de la The Globe and the Mail, colaborarea cu cateva clinici pentru recuperarea pacientilor dependenti de droguri din Downtown Eastside, Vancouver, si, mai recent, aparitiile publice în calitate de speaker motivational si autor. A primit Premiul Hubert Evans pentru nonfictiune si i s-au acordat Ordinul Canadei si Civic Merit Award din partea orasului Vancouver, unde locuieste.

Volumul „Cand corpul spune nu. Costul stresului ascuns” de Gabor Maté este disponibil pe curteaveche.ro si în librariile din tara, la pretul de 60 lei.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu