characters characters

Campionul mondial Kendama 2018, Nick Gallagher, vine in Romania, la EKO 2018 - Campionatul European Kendama

13 august 2018    |   808 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Campionatul European Kendama 2018
Anul acesta, Romania va gazdui pentru prima data in istorie sa EKO - Campionatul European de Kendama (European Kendama Open 2018), eveniment-concurs organizat in perioada 7-9 septembrie la Caro Hotel Club din Bucuresti (Bulevardul Barbu Vacarescu 164 A).

Nume grele din industrie si-au anuntat deja prezenta la eveniment, incepand cu Nick Gallagher, campion mondial in 2018, Bryson Lee, campion mondial in 2016 (reprezentand Sweets Kendamas) si Bonz Atron, campion in 2014 si campion mondial Freeystyle in 2017 (reprezentant al Krom Kendama). Cei trei kendamisti vor face cu siguranta show la editia din acest an a evenimentului ce are deja o traditie de 10 ani.

Din partea Kendama USA va veni Joris Schweppe, campionul Olandei, in vreme ce Liad Kotlarker, locul trei la campionatul mondial de Kendama in 2017, va reprezenta Kendama Israel.

Invitatii speciali ai evenimentului vor face demo-uri in fata publicului-spectator, vor asigura jurizarea concursului si, de asemenea, vor face fotografii si vor da autografe pasionatilor de kendama.

Editia EKO din acest an este organizata de Echipa EKO: Jakub Zahumensky, Maico Piezas-Simm, Dario Patti, Dongo Ionut (Oase), Alfred Ionut (Alpha) si Depozitul Kendama (Sergiu Tusa).

Cunoscutii kendamisti Oase si Alpha, reprezentanti de seama ai Sweets Kendamas Romania, vor fi gazdele evenimentului la care sunt asteptati peste 2.000 de participanti.

Pe langa campionii kendama europeni, pe parcursul celor 3 zile de eveniment, o multime de competitori de pe tot continentul, dar si oaspeti speciali din comunitatile kendama din toata lumea, alaturi de reprezentanti ai celor mai mari companii de kendama isi vor “da intalnire” la Caro Hotel Club din Bucuresti.

Categorii

Cele patru categorii din concurs vor fi: incepatori (Trick Ladder), Intermediari (Speed Ladder), Avansati (Speed Ladder), Profesionisti (Competitie Knockout). Alte competitii cuprinse in Campionat: Freestyle, Gloken Style Cup, Mini-Jocuri, Tombola. Mai multe detalii despre tricklist-urile la toate categoriile EKO 2018 gasiti pe sweetskendamas.ro , la categoria Competitions.

Cui se adreseaza EKO?

Competitiile kendama sunt deschise pentru toate varstele, baieti si fete. Majoritatea jucatorilor de kendama din Europa au varste cuprinse intre 15 si 35 ani, in timp ce comunitatea kendama din Romania este formata din jucatori mai tineri, cu varste intre 7 si 30 ani, dar majoritatea sunt copii sub 18 ani. Totodata, EKO 2018 se adreseaza si tuturor companiilor de kendama, care sunt invitate sa isi vanda produsele in standul propriu. Evenimentul va include o zona special amenajata pentru mancare si bauturi si totodata o zona urbana, dedicata companiilor consacrate de cultura urbana.

Istoric EKO

Campionatul European de Kendama- European Kendama Open (E.K.O) se organizeaza anual, oferind titlul de “Campion European Kendama” celui mai bun jucator european din competitie. Are mai multe categorii de concurs, iar titlul de campion se acorda la sectiunea Pro Knockout.

Incepand cu anul 2010, titlurile nationale europene au fost acordate si celui mai bun jucator care concureaza din fiecare tara care nu are deja propriul sau concurs national de kendama. E.K.O. a fost fondat de Void, in numele Asociatiei Britanice de Kendama. Void a condus E.K.O pana in 2016 cand s-a format o noua echipa.

Anul trecut EKO a avut loc in Polonia, reunind 32 participanti, 31 competitori din 13 tari.

Despre indragita Kendama

Kendama, formata din Ken (sabie) si Tama (bila) legate de catre un fir numit ito, este un joc de indemanare traditional japonez, insa stilul modern de joc kendama este influentat de o varietate larga de alte abilitati, incluzand yo-yo, diabolo si jonglerie.

Astazi, kendama este un joc popular in multe parti ale lumii. Kendama este in mod special indragita in Japonia, unde se organizeaza turneuri nationale si unde angajatorii japonezi recunosc aplicantii care au atins cele mai inalte ierarhii ‘dan’ drept “potentiali angajati perseverenti, rabdatori si hotarati”.

Romania are una dintre cele mai mari comunitati kendama din lume, comunitate care a crescut in ultimii trei ani. Depozitul Kendama a fost parte a acestei cresteri, adaugandu-si in palmares concursuri si noi modele kendama in magazin.

Despre organizatori

EKO - Campionatul European de Kendama (European Kendama Open 2018) este organizat anul acesta de DEPOZITUL KENDAMA si Sweets Kendamas Romania, in colaborare cu echipa EKO.

DEPOZITUL KENDAMA aduce in Romania cele mai noi modele de la cele mai cunoscute si renumite companii de Kendama din intreaga lume. Sweets Kendamas este una dintre cele mai importante companii de kendama din lume.

Parteneri media: Media Events&Entertainment, Caro HOtel, Virgin Radio, Agerpres, Recreativo.ro, SuntParinte.ro, ExamenulTau.ro, ScoalaIntuitext.ro, HotNews.ro. Mai multe detalii legate de eveniment gasiti pe site-ul sweetskendamas.ro.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu