characters characters

Salvati Copiii aloca de urgenta fonduri pentru copiii in risc de excluziune scolara

Tu cum ii sprijini in noul an scolar?

18 septembrie 2020    |   547 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Salvati Copiii
Ca parte a campaniei nationale #VreaulaScoala, Organizatia Salvati Copiii România a achizitionat in regim de urgenta 500 de tablete cu acces la internet, pe lânga cele 3000 tablete deja donate si achizitionate cu fonduri de la companii. Tabletele vor fi donate copiilor din zone rosii (educatie exclusiv online), sau galbene (participare scolara hibrid – clasic si online), al caror drept la educatie e ingradit in lipsa unui dispozitiv care sa permita participarea scolara reala. Organizatia face un apel public si invita publicul larg sa se alature pentru ca toti copiii aflati in aceasta situatie grava de excluziune scolara sa isi poata exercita dreptul universal la educatie.

Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii România, a declarat: ”E o situatie de urgenta, sunt câteva mii de copii care sunt pusi intr-o situatie critica de neparticipare scolara, pentru ca nu au cum sa acceseze cursurile online. E inadmisibil ca s-a ajuns aici si ca tocmai copiii vulnerabili sunt sacrificati, dar e imperios necesar mai intâi sa identificam o solutie si apoi sa lucram la un plan pe termen lung, care sa nu mai permita astfel de situatii. Facem un apel la solidaritate, mai e nevoie de cel putin 4.500 de tablete cu acces la internet. Echipele Salvati Copiii sunt pe teren, culeg date si se asigura ca sprijinul ajunge nemijlocit la beneficiari”.

Pâna acum, Salvati Copiii a reusit sa mobilizeze mecanisme de finantare pentru a dota 3.000 de copii cu tablete pentru a putea participa la cursuri online.

Datele studiului Impactul Covid-19 asupra copiilor din România realizat de Salvati Copiii România arata ca aproape jumatate dintre copiii din România nu au acces la o tableta sau la un computer, singurele dispozitive care pot permite o participare reala la lectiile online. Inchiderea scolilor si organizarea arbitrara a unor cursuri scolare online, acolo unde a fost posibil si fara instrumente de evaluare a calitatii procesului de educatie, a dus la situatii-limita.

Mii de copii au fost lasati in afara scolii si pusi in pericol. Cu câteva zile dupa ce anul scolar a inceput, inca sunt copii carora le este teama ca sistemul i-a uitat. Este imperios necesar si urgent sa restabilim, impreuna, dreptul real la educatie pentru toti copiii vulnerabili.

O alta cercetare din august a Salvati Copiii, desfasurata in 144 de scoli, a evidentiat ca reteaua deficitara de cabinete medicale si de personal specializat este una dintre problemele majore din scoli, desi 80% au optat pentru pentru reintoarcerea in clase in format clasic, fata in fata.

Persoanele fizice care vor sa sustina inceperea scolii in siguranta pentru toti Copiii, o pot face donând online pe https://bit.ly/3k22P0W.

Persoanele juridice pot de asemenea contribui, donând direct in contul Salvati Copiii RO15 RNCB 0071 0114 3479 0005. 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu