characters characters

Campania "Piramida Alimentatiei Sanatoase" in gradinite

28 octombrie 2009    |   804 vizualizări
 

Pentru ca cei mici invata cel mai bine prin joc, personajele Zapa si Elfizonia, le explica acestora printr-un spectacol interactiv de o ora care este locul fiecarui aliment in dieta zilnica si cat de importanta este miscarea pentru sanatate. Campania pune accent pe prevenire si isi propune sa promoveze o alimentatie echilibrata si un stil de viata activ.   

Personajele Itsy Bitsy vor dansa pentru a explica importanta celor 30 de minute de miscare zilnica. Zapa si Elfizonia vor discuta cu cei mici despre importanta meselor calde si a meselor in familie si le vor arata care sunt alimentele sau obiceiurile daunatoare organismului. Prin jocuri ingenioase, ii vor invata pe cei mici cum sa se apere de "monstrii" din produsele nesanatoase si cat de bune sunt lichidele pentru organism. Cele doua personaje le vor prezenta micutilor principalele grupe de alimente, iar la finalul programului vor reface impreuna Piramida Alimentatiei Sanatoase elaborata de nutritionistii Harvard School of Public Health. Pentru a continua deprinderile bune si acasa, copiii primesc un pliant cu ilustrarea piramidei care le va aminti in fiecare zi care sunt produsele bune pentru ei. Campania isi doreste sa atraga atentia si parintilor, responsabili de controlul si filtrarea pericolelor cotidiene pentru copii.

"Traim intr-o societate in care parintii nu au timp, iar scoala nu are suficiente resurse pentru educarea obiceiurilor alimentare ale copiilor. Noi la Itsy Bitsy suntem foarte preocupati de stilul de viata al copiilor si de efectele negative pe care alimentatia nesanatoasa si lipsa miscarii le au asupra dezvoltarii lor pe termen lung. Suntem ingrijorati de faptul ca, dintr-o insuficienta constientizare a efectelor pe termen lung, parintii isi duc des copiii la restaurant fast food sau ii abandoneaza in fata televizorului sau a calculatorului. Tocmai de aceea credem ca este de datoria noastra, ca media responsabila, sa educam si sa formam caractere sanatoase", a declarat Nadia Tataru, director general Itsy Bitsy.

Peste 30 de gradinite din Bucuresti vor gazdui turneul "Piramida Alimentatiei Sanatoase" in perioada urmatoare. Campania a demarat in primavara acestui an, cand Itsy Bitsy s-a adresat unui numar de peste 2.500 de copii.

Sursa: www.eva.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu