characters characters

A fost aprobat noul calendar de organizare si desfasurare a examenului national de Bacalaureat in anul scolar 2019-2020

25 mai 2020    |   720 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

Monica Anisie, ministrul educatiei si cercetarii, a aprobat, prin ordin, noul calendar de organizare si desfasurare a examenului national de Bacalaureat - 2020. Documentul urmeaza sa fie publicat in Monitorul Oficial.
calendar bacalaureat 2020

Astfel, potrivit noului ordin, in contextul epidemiologic actual, se considera centru de examen unitatea de invatamant la care s-au inscris cel putin 30 de candidati proveniti din seria curenta si/sau din seriile anterioare. Conditiile care trebuie indeplinite pentru a fi centru de examen sunt urmatoarele:

 • organizarea salilor de examen  sa se realizeze, astfel incat in fiecare sala, candidatii sa fie repartizati  la o distanta  de minimum 2 metri unul fata de celalalt stanga/dreapta – fata/spate;
 • salile de examen si salile in care isi desfasoara activitatea comisia din centrul respectiv se afla, de regula, in aceeasi cladire;
 • salile detin sisteme de supraveghere audio-video.

Pana la data de 8 iunie 2020, Comisia judeteana de bacalaureat/a municipiului Bucuresti va nominaliza centrele de examen dintre unitatile de invatamant care indeplinesc conditiile enumerate mai sus si centrele zonale de evaluare, precum si unitatile de invatamant arondate acestora. Centrele zonale de evaluare se organizeaza pentru minimum 500 de candidati si maximum 1.000 de candidati.

Elevii care se afla in izolare sau cei confirmati pozitiv cu noul coronavirus, dar si cei care au diferite afectiuni cronice sau cei care prezinta un risc crescut de infectie/de a dezvolta complicatii asociate infectiei Sars-CoV-2 vor sustine probele pentru examenul national de Bacalaureat conform unei proceduri speciale, elaborate de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii si Ministerul Sanatatii.

Echivalarea si recunoasterea competentelor lingvistice si digitale se vor realiza in perioada 11-17 iunie 2020, conform unei metodologii realizate de Centrul National de Politici si Evaluare in Educatie si aprobate prin ordin de ministru.

Pentru examenul national de Bacalaureat, supravegherea probelor scrise va fi asigurata, pentru fiecare sala de examen, de minimum un profesor asistent. Comisiile judetene de bacalaureat/a municipiului Bucuresti, comisiile de bacalaureat din centrele de  examen, comisiile de bacalaureat din centrele zonale de evaluare, comisia judeteana/a municipiului Bucuresti de contestatii au obligatia aplicarii intocmai a tuturor procedurilor referitoare la asigurarea securitatii igienico-sanitare a elevilor si a intregului personal implicat in desfasurarea examenului national de Bacalaureat.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu