characters characters

Cafeaua in timpul sarcinii

Un nou studiu avertizeaza: cafeaua ar trebui eliminata total in timpul sarcinii

26 august 2020    |   428 vizualizări

Varsta: 18 ani +, 0 - 3 ani.

cafeaua in timpul sarcinii
Nu exista un nivel sigur de cafeina cand vine vorba de dezvoltarea fatului, asa ca femeile insarcinate sau cele care se pregatesc sa ramana insarcinate ar trebui sa nu consume cafea deloc, arata un nou studiu.

Rezultatele studiului contrazic parerea generala a specialistilor, care recomanda femeilor insarcinate doar un consum moderat de cafeina, de pana la 200 mg pe zi.

Studiul care recomanda eliminarea cafeinei din dieta zilnica a femeilor insarcinate a analizat alte 37 de studii observationale, descoperind o asociere intre consumul de cafeina si pierderea sarcinii, greutate scazuta la nastere, leucemie acuta si obezitate in copilarie. Studiul nu a aratat o asociere intre consumul de cafeina si nasterea prematura. Cercetarea nu a aratat insa o relatie de cauza si efect intre cafea si aceste riscuri, ci doar de asociere. Asadar, aceste probleme ar fi putut fi cauzate de alti factori, precum fumatul sau consumul de alcool in timpul sarcinii.

Alti medici si specialisti arata insa ca riscurile consumului de cafeina in sarcina sunt destul de mici, chiar si atunci cand femeile depasesc doza recomandata zilnic.

Este insa destul de dificil ca doza de 200 mg de cafeina pe zi sa nu fie depasita, pentru ca aceasta este continuta si de alte alimente si bauturi in afara de cafea. Cafeaua decafeinizata este o optiune buna in acest caz, deoarece contine intre 9 si 14 mg de cafeina.


Sursa: CNN.com


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu