characters characters

Bursa Nemira – carti pe viata pentru elevi, editia 2019

05 noiembrie 2019    |   621 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Nemira bursa cititor 2019
Un cititor traieste o mie de vieti inainte de a muri. Cel care nu citeste niciodata traieste doar una.
R.R. Martin

Editura Nemira anunta organizarea celei de-a treia editii a Bursei de cititor Nemira, un proiect concurs, care raspunde nevoii sociale de a educa prin lectura, de a promova cultura scrisa si obisnuinta de a citi de placere.

Proiectul se va desfasura in perioada 5 noiembrie – 13 decembrie 2019, iar pentru inscrierea in concurs participantii trebuie sa trimita un eseu cu tema: Cartea ta preferata este un super-erou. Care e super-puterea ei?

Regulamentul si calendarul de desfasurare sunt disponibile aici.

Editura Nemira va oferi, prin selectie, doua burse de cititor elevilor cu varsta intre 12 si 18 ani, astfel: o bursa la categoria de vârsta 12 – 14 ani si o bursa la categoria de vârsta 15 – 18 ani.

Conform Regulamentului Oficial, statutul de bursier aduce fiecarui beneficiar carti publicate de Editura Nemira pentru tot restul vietii. Secundar, in cadrul acestui proiect, vor fi organizate la cererea elevilor si a profesorilor evenimente in institutiile de invatamant gimnazial si liceal. Prin implicarea mai multor lideri de opinie (scriitori, persoane publice, jurnalisti culturali) in proiect vom deschide un dialog informal intre acestia si elevi, care vor invata direct de la ei ce inseamna respectul pentru carte si importanta cititului de placere.

Prin Bursele de cititor Nemira ne dorim sa sprijinim acei tineri care sunt pasionaţi de literatura si, in acelasi timp, sa incurajam cat mai multi adolescenti sa citeasca de placere. Pentru ca noi credem ca lectura si educatia sunt intotdeauna primii pasi catre o lume mai buna. Ana Nicolau, Director general Nemira

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu