characters characters

Bucuresti: Un liceu din Capitala, scoala cu cei mai multi olimpici

29 octombrie 2009    |   1076 vizualizări
 


Elevii Liceului International de Informatica din Capitala au adus Romaniei 31 de medalii internationale. O adevarata pepiniera de olimpici, Liceul International de Informatica, unitate de invatamant particular, a adunat 150 de medalii in ultimii 10 ani.

Cele mai recente premii sunt la Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica, din Iran, de saptamana trecuta, unde doi elevi ai acestui liceu privat, Marius Constantin si Ioana Zelko, au reusit sa cucereasca aurul.


Marius Constantin are 17 ani si a este pasionat de fizica si de astronomie inca din gimnaziu. Ca urmare a performantelor sale deosebite de la olimpiadele de Fizica din gimnaziu, conducerea Liceului International de Informatica din Bucuresti  i-a oferit o bursa  de studiu care acopera integral studiile. „Mi-am dorit sa vin in Bucuresti datorita oportunitatilor pe care le am aici, eu fiind din localitatea Corabia“, a explicat tanarul.


Un versat al olimpiadelor


Marius este un veteran al olimpiadelor si concursurilor internationale, reusind sa obtina nu mai putin de sapte astfel de premii. In ultimii ani, el a participat la patru olimpiadele de fizica, astronomie, astrofizica si stiinte pentru junior si a adus Romaniei patru medalii de aur, doua de argint si una de bronz. Tanarul in varsta de numai 17 ani a studiat singur astronomia, ajutat de profesori, pentru ca in Romania aceasta materie nu este cuprinsa in programa scolara. In ceea ce priveste cariera, Marius are planuri mari: vrea sa urmeze cursurile unei universitati de prestigiu din America, unde si-a propus sa se specializeze in Fizica Teoretica, la fel ca multi alti colegi ai lui.


150 de olimpici internationali


In situatia tanarului, sunt alti 80 de elevi dintre cei 520 ai liceului din Bucuresti, care nu platesc taxa anuala de scolarizare in valoare de 3.250 de euro. „In ultimii zece ani, elevii nostri au castigat peste 150 de medalii la olimpiadele si concursurile internationale. Ei au doborat toate recordurile nationale in materie de performanta, situand Romania pe unul dintre primele locuri din lume“, a declarat, pentru „Adevarul de Seara“, directorul liceului Ahmet Aki.

Pregatire intensiva la „fabrica“ de olimpici


Olimpicii de la Liceul International de Informatica se pregatesc intensiv, saptamanal, pe langa orele e curs. La multe discipline, pregatirele extrascolare sunt sustinute chiar de colegii lor mai mari. Este cazul materiei Informatica, unde medaliatul cu aur la Olimpiada Internationala de Informatica din acest an, Bogdan Tataroiu,  le da lectii colegilor sai mai mici. Pregatirea are loc in jur de trei ori pe saptamana, cate doua sau trei ore.


Sursa: www.adevarul.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu