characters characters

Bucuresti: Olimpici medaliati cu aur si bronz la Astronomie si Astrofizica

27 octombrie 2009    |   335 vizualizări
 

Lotul olimpic al Romaniei a obtinut patru medalii - doua de aur si doua de argint, o mentiune si un premiu special, la a treia editie a Olimpiadei Internationale de Astronomie si Astrofizica, desfasurata in perioada 19-26 octombrie, in Iran, informeaza un comunicat de presa al Ministerului Educatie, Cercetarii si Inovarii (MECI).


Posesoare a unei mentiuni la editia precedenta din Indonezia, Ioana Zelko (clasa a XII-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti) a reusit un remarcabil salt calitativ, obtinand acum o medalie de aur. A doua medalie de aur pentru Romania a fost cucerita de Marius Constantin, elev in clasa a XII-a la acelasi liceu.


Medaliata in 2007 si 2008 cu argint, Miruna Oprescu (clasa a XI-a la Liceul Teoretic 'Ovidius' din Constanta) si-a egalat performanta, dar, spre deosebire de anii anteriori, a fost distinsa cu un premiu special pentru cea mai clara redactare a unei teze la proba teoretica. Vlad Dumitru Margarint (clasa a XII-a la Colegiul National 'Gh. Rosca Codreanu' din Barlad) este castigatorul celei de-a doua medalii de argint. Kruk Sandor (clasa a XII-a la Colegiul National 'Vasile Lucaciu' din Baia Mare - 'bronz' anul trecut) a fost recompensat cu o mentiune.


Competitia a reunit peste 100 de concurenti din peste 20 de tari, in randul echipelor din Europa, lotul Romaniei clasandu-se pe prima pozitie, devansand Polonia, Ucraina, Lituania, Serbia, Slovacia si Belarus (in clasamentul olimpiadei, olimpicii romani au ocupat pozitia a treia dupa India si Iran).
Elevii romani vor sosi in tara marti, la ora 14.00, pe Aeroportul International 'Henri Coanda', precizeaza MECI.


Sursa: www.adevarul.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu