characters characters

Braila: Palatul copiilor - ultimul loc in care copiii isi dezvolta creativitatea

12 octombrie 2009    |   2260 vizualizări
 


Pana in anul 1995, in programele scolare existau ore de activitati practice, lucru manual sau atelier. Mai apoi, acestea au fost scoase din programa scolara. Palatul Copiilor a ramas, asadar, singurul loc in care elevii mai pot face, fara bani, activitati instructiv- educative, isi mai pot dezvolta abilitatile.
La Palatul Copiilor si Elevilor din Braila functioneaza, in anul scolar 2009-2010, 21 de cercuri grupate pe trei categorii: activitati cultural-artistice, tehnico- stiintifice si sportiv- turistice.

„Acum, cercurile organizate de noi sunt singurul liant dintre invatamant si societate. Aici este locul in care se plamadeste indemanarea de a tranforma o bucata de lemn si cateva fire de sarma in mecanisme complicate”, ne-a explicat directorul institutiei, Viorel Alecu.

Din aceeasi sursa am mai aflat ca: “La toate cele trei categorii copiii au fost prezenti la concursuri pe plan national si au reusit sa se claseze pe locuri fruntase”.  

La dans modern, la navomodele si la carturi, copiii au urcat pe primele locuri.  
“Iar la aeromodele, de ani buni, ocupam doar locul I in competitii. Se poate spune ca rezultatele vorbesc in  locul cadrelor de aici. Rezultatele sunt cele care ne califica”, a adaugat Viorel Alecu.

Mereu pregatiti pentru competitii

„Desi abia acum incepe anul scolar, pentru noi, la cercul de carturi, nu a fost vacanta. Sezonul competitional are etape programate pe perioada verii asa ca a trebuit sa ne prezentam si sa ne batem pentru un loc cat mai bun in clasament. Iar copiii inscrisi la noi nu au avut nici ei timp liber, pentru ca, prinsi  in campionat, au avut de lucru dupa concursuri. Acum , primim pe cei nou inscrisi si incepem o noua activitate, la care parte din procesul de instructaj sunt chiar copiii mai mari si cu multa experienta .”, ne-a declarat Mihai Boriceanu, instructor la cercul de carturi.

De mentionat ca orice copil cu varsta intre cinci si 18 ani se poate inscrie la unul din cercurile Palatului Copiilor , iar cursurile sunt gratuite.

Aeromodelismul, la mare cautare

„Anul acesta avem foarte multi copii inscrisi la aeromodelism. Multi dintre copii au spus ca au venit la cercul de aeromodele pentru ca vor sa deprinda tainele zborului. Unii au venit pentru a invata cum se face un aeromodel. Pentru toti, portile sunt deschise. ”, ne-a declarat Dan Vartolomei, instructorul cercului de aeromodelism.

Sursa: www.adevarul.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu