characters characters

Braila:Liceenii sunt ajutati sa-si gaseasca “busola profesiei”

02 noiembrie 2009    |   567 vizualizări

Peste o mie de liceeni din Braila vor fi consiliati in alegerea viitoarei meserii in cadrul proiectului pentru tineret, intitulat “Busola profesiei” si initiat de Directia Judeteana de Tineret Braila (DJT). Zilele trecute a avut loc prima actiune din cadrul proiectului.


Aceasta s-a desfasurat la Colegiul National „Ana Aslan”, unde elevii claselor a XII-a s-au intalnit cu zece personalitati brailene din diferite domenii de activitate: Armata, sport, medicina, invatamant, banci, teatru, psihologie, sociologie, asistenta sociala, televiziune, politie, administratie.


Practic, specialistii le-au povestit tinerilor despre meseriile lor, le-au dezvaluit secrete din domeniu si au raspuns intrebarilor acestora.


Urmeaza elevii de la „Cerna”


„In urma dezbaterii si a informatiilor primite, tinerii isi vor forma propriile impresii asupra profesiilor prezentate si de ce nu, poate isi vor regasi inclinatiile si pasiunile intr-una din aceste profesii”, a punctat consilierul de la DJT, Nicu Pascu.


Urmatoarea activitate are loc tot in aceasta luna la Liceul Teoretic „Panait Cerna”, dupa care, tot in noiembrie, vor avea loc actiuni similare la Grupul Scolar „Edmond Nicolau” si la Colegiul National „Gh. M. Murgoci”.


Proiectul „Busola profesiei” se deruleaza pe perioada lunilor octombrie – decembrie. „Actiunea de tineret doreste sa ii sprijine, sa ii consilieze si sa ii orienteze pe tinerii braileni in alegerea viitoarei cariere”, a mai adaugat Nicu Pascu.


Proiectul „Busola profesiei” este initiat de Directia Judeteana de Tineret in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean si Consiliul Judetean Braila.

Sursa: www.adevarul.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu