characters characters

Braila: Elevii braileni au fost aplaudati in Franta si premiati

17 noiembrie 2009    |   640 vizualizări
Patru elevi braileni au fost aplaudati la scena deschisa in Franta, in cadrul unui concurs de talie internationala. Anastasia Zamfirache, eleva in clasa a II-a, Victor Prister, elev in clasa I, ambii la Liceul de Arta „Hariclea Darclee” si Dafina Trufas si Ana Militaru, eleve ale Scolii de Arte Populare „Vespasian Lungu” au impresionat juriul Concursului International de Pian “Simone Dalbert Fevrier”.

Competitia, la care au participat peste 80 de elevi din toate colturile lumii, s-a desfasurat de curand, la sediul Conservatorului National de Muzica, Teatru si Dans “Pierre Cochreau”, din Nisa. Copiii sunt pregatiti de profesorii Mircea Petrescu si Eduard Petrescu, care le-au fost alaturi si in concurs.

 “O colega din Ramnicu Valcea mi-a trimis invitatia pentru a participa la acest concurs. Am facut imediat o selectie in scoala si ne-am pregatit temeinic pentru eveniment”, a punctat prof. Mircea Petrescu.

Un premiu I, doua III si o mentiune

Profesorul Mircea Petrescu a punctat ca pentru micutii artisti ai Brailei a fost primul concurs international la care au participat.
Dafina Trufas a obtinut Premiul I, Ana Militaru si Victor Prister s-au clasat pe locul III iar Anastasia Zamfirache a obtinut mentiune.

Cu toate ca Victor Prister studiaza pianul doar de un an de zile, el a reusit sa obtina primul sau premiu la o competitie internationala.

„Victor este un copil sensibil si inzestrat cu mult talent. A avut o evolutie extraordinara. Denota o capacitate foarte mare faptul ca intr-un an a participat la un concurs international si a luat si premiu”, ne-a spus profesorul lui Victor, Eduard Petrescu.

Sursa: www.adevarul.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu