characters characters

Bani grei pentru educatia celor mici

04 decembrie 2009    |   653 vizualizări
 

Pietrenii care isi trimit copiii la cluburi sa invete limbi straine cheltuiesc si 400 de lei. O solutie mai putin costisitoare o reprezinta meditatiile, fiindca profesorii au mai scazut preturile. O sedinta de limba engleza costa intre 20 si 40 de lei.


Parintii care au copii mici si se straduiesc sa le asigure celor mici o educatie aleasa fac eforturi financiare pentru a le plati cursuri de limbi straine. Aceasta deoarece oferta cluburilor private din oras nu este deloc ieftina.

„Avem numai cursuri de engleza pentru copii. Un abonament lunar costa 50 de lei, pret in care sunt incluse patru sedinte. La noi oferta de studiu este variata, pentru ca notiunile de vocabular se imbina cu jocul“, afirma Alina Apetrei, managerul unui club privat. Multi pietreni spun ca sacrificiile se merita, mai ales ca fara o limba straina este acum imposibil sa te angajezi. „Eu nu prea ma uit la bani cand vine vorba de scoala. Fac cum pot si ii dau copilului, numai sa invete. Eu nu stiu decat rusa, care nu ma ajuta la nimic“, spune Georgiana Tudosa, pietreanca.


Costurile lectiilor intensive de engleza, franceza sau germana ajung sa-i coste pe pietreni cateva sute de lei lunar. „Eu l-am dat la un curs de limba germana pentru care platesc 400 de lei lunar. Este esential sa stie o limba straina de circulatie internationala atunci cand pleaca din tara“, spune Veronica Moldovan, mamica a unui baiat de 10 ani, care studiaza germana intensiv.


Meditatiile, o alternativa mai economica
Pietrenii mai pot opta pentru meditatii cu un profesor. Costurile unei sedinte variaza intre 20 si 40 de lei. „Fetita mea face meditatii la engleza de aproape doi ani si sunt destul de multumita. Acum a mai redus si profesoara pretul, este 40 de lei pentru o sedinta la doua saptamani“, a afirmat Minodora Crainicu, de 42 de ani.

Sursa: www.adevarul.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu