characters characters

Bacau: Zeci de cupluri din Bacau asteapta sa infieze un copil

28 octombrie 2009    |   908 vizualizări
 

Familiile interesate de adoptie sunt nevoite sa astepte cu anii din cauza legislatiei restrictive


Anul acesta, 38 de familii bacauane au primit in grija, prin hotarare judecatoreasca definitiva, un orfan, insa alte 17 se afla in continuare pe lista de asteptare.
Familiile din Bacau care vor sa adopte un copil trebuie sa se inarmeze cu multa rabdare pentru a-si vedea visul implinit. Legislatia in domeniu este extrem de complicata, motiv pentru care intregul proces poate dura ani de zile.


In primele zece luni din 2009, la Centrul pentru Servicii privind Adoptiile Bacau au fost depuse 39 de cereri din partea unor familii atestate pentru a primi un copil.


38 de familii au primit „verde“ pentru adoptie

„Acestora li se adauga alte patru familii ramase in stand-by din 2008. Au avut de trecut de o expertiza sociala, care a presupus o evaluare psihologica, cursuri de pregatire si obtinerea unui atestat care certifica aptitudinea de a creste un copil aflat in grija unui asistent maternal“, a precizat Maria Havrestiuc, seful Serviciului pentru Adoptii Bacau.
Aceasta spune ca 38 de familii au primit hotarare judecatoreasca si au reusit, anul acesta, sa adopte un copil. Alte 17 cupluri au ramas sa astepte un raspuns.
Cei care viseaza sa devina parinti au mult de furca si din cauza magistratilor, care ajung sa dea un verdict si dupa un an jumatate de la preluarea dosarului.
Bacauanii vor bebelusi

Cei mai multi bacauani care demareaza procedura de adoptie au peste 30 de ani si vor, in cele mai multe cazuri, copii de varsta mica. „Chiar daca sunt numeroase abandonuri inregistrate la maternitate, abia dupa doi ani copilul poate fi adoptat, dupa ce i se clarifica situatia juridica si dupa ce suntem siguri ca el nu mai este dorit de parinti sau rude“, a explicat Sorin Brasoveanu, seful Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau.
Viitorii parinti au sanse mai mari de adopta un copil de sase-sapte ani. „Toata lumea vrea, insa, un copil cu varsta de pana in trei ani“, a incheiat Brasoveanu.

Sursa: www.adevarul.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu