characters characters

Bacau: Pompierii invata copii sa se fereasca de incendii

13 octombrie 2009    |   616 vizualizări
Activitatile cu rol informativ se desfașoara la școlile din judet cu ocazia Zilei Internationale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale.

Zilele acestea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţa „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacau organizeaza diferite manifestari cu rol informativ cu ocazia Zilei Internaţionale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale.

Activitaţile desfasurate cu aceasta ocazie au o tematica specifica privind popularizarea si constientizarea populaţiei, a cadrelor didactice si a elevilor cu privire la riscurile specifice judeţului nostru, reducerea lor, precum si la modul de comportare in diferite situaţii de urgenţa.

in ultimile trei zile, un numar de 200 de elevi de la unitaţile de invaţamânt din localitaţile Bacau, Buhusi, Parincea, Racaciuni, Hemeiusi, Letea Veche, Sarata si Gârleni au aflat o multitudine de lucruri noi despre cunoasterea modului de apelare a serviciului unic pentru situaţii de urgenţa 112, exersarea modului de comportare in cazul producerii unor situaţii de urgenţa respectiv, incendiu, cutremur, inundaţii și descoperirea elementelor de muniţie ramase neexplodate din timpul conflictelor militare.

”De asemenea, copiii au avut ocazia de a urca intr-o masina de pompieri, de a urca pe scara autoscarii mecanice si sa se joace cu furtunurile cu apa. Totodata, cadre ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţa „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacau le-au prezentat celor mici tehnica de intervenţie din dotarea inspectoratului, cât si exerciţii demonstrative de stingere a unui incendiu si de salvare a unei victime aflata la inalţime”, ne-a declarat Andrei Grecu, purtator de cuvânt in cadrul Inspectoratului.

Elevii au primit din partea ISUJ Bacau pliante privind modul de comportare in cazul producerii unor situaţii de urgenţa. Pentru interesul manifestat, elevii au fost recompensaţi cu premii, prin intermediul unei tombole.

Ei au primit caiete, pixuri, carnete „bloc-notes”, pixuri si insigne, toate acestea fiind inscripţionate cu data de 14 octombrie  - Ziua Internaţionala pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale.

Sursa: www.adevarul.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu