characters characters

Bacau: Chiulul, scapat de sub control in scoli si licee (CAMPANIE)

27 octombrie 2009    |   632 vizualizări
 

Reprezentantii institutiilor de invatamant spun ca nu pot controla fenomenul si dau vina pe lipsa de educatie a adolescentilor.

Chiulul de la ore a atins cote alarmante, sustin profesorii din scolile si liceele din Bacau. Concluzia cadrelor didactice este impartasita si de reprezentantii Politiei Primariei Bacau, dar si de sefii institutiilor de invatamant din oras.
 

Campania „Viicile tinerilor din Bacau“, initiata de „Adevarul de Seara“, i-a impulsionat pe responsabilii sistemului de invatamant sa faca o analiza transanta a situatiei.

"Chiulul de la scoala a devenit o moda printre elevi. Ei nu mai au repere morale si sociale dupa care sa se ghideze in viata. Scoala nu poate, de una singura, sa faca fata acestei probleme“, observa Ioan Balcanu, directorul liceului „Dumitru Mangeron“.

 

Cu toate ca nepasarea elevilor fata de scoala este cunoscuta de catre profesori, acestia se arata neputinciosi in a-i tine mai mult la clasa. Cadrele didactice spun ca ar avea nevoie de cooperare din partea parintilor pentru a obtine rezultate. „Elevilor le lipseste educatia pe care ar fi trebuit sa o primeasca in cadrul familiei din care provin. Scoala nu poate sa suplineasca dezinteresul arintilor fata de propriii copii“, este de parere Ioan Balcanu.

 

Elevii, ghidati de modele mediatizate agresiv

Politistii se arata, la randul lor, coplesiti. Desi de la inceputul acestui an au facut peste 15 controale in zona scolilor, elevii par a fi indiferenti la sanctiuni. „Anul acesta am depistat peste 140 de elevi care absentau de la ore. De obicei, isi petrec timpul prin baruri si parcuri. Am aplicat sapte sanctiuni in valoare de 850 de lei“, a declarat Florin Podoleanu, purtatorul de cuvant al Politiei Primariei Bacau.


Nici parintii elevilor nu mai gasesc solutii pentru a-si aduce copiii pe drumul cel bun. Desi spun ca au incercat mai multe metode, de la discutii amicale pana la aplicarea unor pedepse, parintii se vad depasiti de situatie. „Copii vad la televizor oameni care au facut bani fara munca si atunci incearca sa faca si ei la fel. Este greu sa-l conving ca fara carte nu ai parte“, a declarat Laurentiu Acatrinei, parintele unui liceean de clasa a XI-a.

Sursa: www.adevarul.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu