characters characters

Bacalaureatul va mai avea doar trei probe scrise

28 septembrie 2009    |   578 vizualizări
 

Admiterea la liceu, dar si examenul de bacalaureat vor cunoaste modificari importante in acest an scolar. Mai exact, elevii vor scapa de tezele cu subiect unic si vor da din nou examene de admitere in clasa a IX-a. In ceea ce priveste bacalaureatul, acesta va avea doua etape: una in timpul clasei a XII-a si alta, dupa absolvire.

Potrivit Noii Legi a Educatiei, elevii de clasa a VIII-a vor da o testare care va conta pentru admiterea la liceu. Testarea va inlocui partial, in anul scolar 2009-2010 si complet, din anul urmator, tezele cu subiect unic. Totodata, liceele pot organiza si examene de admitere.

Printr-o ordonanta de urgenta adoptata de Guvern, si examenul de bacalaureat a fost modificat. Probele orale plus cea de informatica se vor da in timpul anului scolar. Ele vor fi eliminatorii, dar nu vor conta si la media finala. Apoi vor fi trei probe scrise, singurele care se vor lua in calcul la medie. Prin aceasta schimbare, educatia fizica dispare de la bacalaureat.

"Am luat aceasta decizie pentru ca am observat pe de o parte incarcarea suplimentara a elevului la sfarsitul anului, cu foarte multe materii. In al doilea rand probele orale pe care le sustineau elevii in cadrul examenului de bacalaureat s-a observat ca practic toti primeau note bune si foarte bune si se distorsiona practic examenul", a declarat Emil Boc.

Potrivit legii, elevii pot opta si pentru sustinerea bacalaureatului international, insa cu finantare din surse proprii.



Sursa: www.realitatea.net

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu