characters characters

Sesiunea august - septembrie 2022 a examenului național de bacalaureat a inceput marti, 16 august 2022

17 august 2022    |   319 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

Bacalaureat 2022 sesiunea de toamna
Aproape 35.000 de candidati s-au inscris in vederea sustinerii examenului national de bacalaureat 2022 (sesiunea august - septembrie). Conform datelor transmise de inspectoratele scolare judetene, din totalul celor inscrisi, 22.586 de candidati provin din promotia anului 2022, iar 12.237 de candidati sunt din promotiile anterioare.

Probele se vor desfasura in 138 de centre de examen, dupa urmatorul calendar:
calendar bacalaureat 2022 toamna

Probele de evaluare a competentelor (lingvistice si digitale) sunt programate in intervalul 22 - 29 august (cu exceptia zilelor de 27 si 28 august) - detalii aici.

Afisarea primelor rezultate, in format anonimizat, conform prevederile specifice in vigoare (Regulamentul general privind protectia datelor - GDPR), va avea loc in data de 31 august (pâna la ora 12:00). Contestatiile pot fi depuse in aceeasi zi, in intervalul orar 12:00 - 18:00, atât in format clasic/letric, cât si electronic. În acest sens, candidatii completeaza, semneaza si depun/transmit electronic inclusiv o declaratie-tip in care se mentioneaza faptul ca au luat cunostinta ca nota acordata ca urmare a solutionarii contestatiei este finala si poate modifica, dupa caz, nota initiala, prin crestere sau descrestere.

Rezultatele finale, dupa solutionarea contestatiilor (interval 1 - 2 septembrie), vor fi comunicate in data de 3 septembrie.

Probele scrise incep la ora 9:00, accesul elevilor in sali fiind permis pâna la ora 8:30. Lucrarile scrise pot fi elaborate intr-un interval de lucru de trei ore, calculat din momentul in care s-a incheiat distribuirea subiectelor in sala de examen. Pentru rezolvarea subiectelor, candidatii vor folosi numai cerneala sau pasta de culoare albastra, iar pentru scheme si desene vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematica si Geografie, candidatii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosita este doar cea distribuita in sala de examen.

Beneficiaza de prelungirea timpului de lucru alocat (cu maximum doua ore), candidatii pentru care s-a aprobat aceasta solicitare de catre Comisia Judeteana de Organizare a examenului, in baza prevederilor procedurii emise de Ministerul Educatiei cu privire la asigurarea conditiilor de egalizare a sanselor pentru elevii cu deficiente de vedere, deficiente de auz si tulburari de neurodezvoltare.

Toate salile de examen au in dotare camere functionale de supraveghere video si audio. Este interzisa introducerea in salile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacose, posete etc. De asemenea, elevii vor fi informati ca este interzis accesul in sali cu orice tip de lucrari: manuale, dictionare, notite, insemnari etc., precum si cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informatii sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).

În acelasi timp, candidatilor le este interzis sa comunice intre ei sau cu exteriorul, sa transmita ori sa schimbe intre ei foi din lucrare, ciorne, notite sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare in interior sau cu exteriorul.

Cei surprinsi in aceste situatii vor fi eliminati din examen, indiferent daca materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent daca au fost introduse de acestia ori de alti candidati, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane si indiferent daca ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept urmare, acesti candidati nu mai au dreptul de a participa la urmatoarele doua sesiuni.

Ministerul Educatiei pune la dispozitia celor interesati linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfunctionalitati pe durata probelor scrise. Numarul va fi disponibil in perioada 16 - 18 august, intre orele 8:00 - 16:00, respectiv 19 august, intre orele 8:00 – 14:00.

Nota minima de promovare - pentru fiecare proba - este 5 (cinci), iar media finala ce trebuie obtinuta pentru a incheia examenul cu succes este cel putin 6 (sase).

*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu